Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ξάνθη. Σύσκεψη για κοινή δράση και συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα

Την Τετάρτη, ύστερα από πρόσκληση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ έγινε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συζητήθηκε τόσο η επίθεση του συστήματος, με την υλοποίηση του 3ου μνημονίου, όσο και οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη δημιουργία των μεταναστευτικών ρευμάτων. Στη σύσκεψη εκδηλώθηκε η θέληση και των δύο συλλογικοτήτων για κοινή δράση σ' αυτά τα ζητήματα. Έτσι αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, το Σάββατο 17 Οκτώβρη, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Επίσης εκφράστηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση των προσπαθειών για την εκδήλωση αντιστάσεων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και τη διεύρυνση της κοινής δράσης με άλλες συλλογικότητες, σωματεία και ανένταχτους αγωνιστές. Όσον αφορά την αντιιμπεριαλιστική πάλη και το προσφυγικό, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 27 Οκτώβρη και την πραγματοποίηση νέας συνάντησης την Πέμπτη 22 Οκτώβρη.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Βρισκόμαστε μπροστά στη συνέχιση και το βάθεμα της επίθεσης που εξαπολύεται τα τελευταία χρόνια απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είναι σαφές πως αποτελεί συνεχιστή των πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτικών οι οποίες ορίζονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τσακίζοντας τον κόσμο της εργασίας. Η ψήφιση των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου δεν είναι παρά το πρώτο χτύπημα της νέας κυβέρνησης.
Τώρα είναι η ώρα η εργατική τάξη κι όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή την πολιτική!
Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 17/10 στις 11.00 στην Κεντρική Πλατεία.
  • Κάτω τα παλιά και νέα μνημόνια
  • Έξω ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ, ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ                        ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΑΣ