Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κάλεσμα για κοινή δράση στη Ξάνθη

Το πέρας των εκλογών μας φέρνει αντιμέτωπους με το προχώρημα της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου, με την ψήφιση (σε ένα νόμο) εντός εβδομάδας των 49 προαπαιτούμενων μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές. Παράλληλα επεξεργάζονται να ζητήσουν επιπρόσθετο πακέτο μέτρων μέχρι τέλη Οκτώβρη, ενώ το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 κινείται στην κατεύθυνση συνέχισης των πολιτικών λιτότητας και ανέχειας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ολοκληρώσει την επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί της, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Με το λαϊκό-εργατικό κίνημα αποσυγκροτημένο, με την απογοήτευση να κυριαρχεί σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, θέλει να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα με τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Την ίδια ώρα στην περιοχή μας η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται όλο και μεγαλύτερη, γεννώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών. Η πιο αποφασιστική εμπλοκή της Ρωσίας και το ξεκίνημα των βομβαρδισμών στη Συρία, είναι μία εξέλιξη που τροφοδοτεί νέους κινδύνους για τους λαούς της Μέσης Ανατολής που ταλανίζονται χρόνια τώρα από τις πολεμικές επεμβάσεις των Αμερικανο-νατοïκών μακελάρηδων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα του «ανήκομεν εις στη Δύση», παρέχει χείρα βοηθείας στους ιμπεριαλιστές, αποδεικνύοντας τη συνενοχή της στο διαρκές έγκλημα της μαζικής καταστροφής που φέρνουν οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, με όποιο πρόσχημα και αν γίνονται. Μεγάλα τμήματα του λαού μας παρόλα αυτά, αυθόρμητα και με όποιον τρόπο μπορούν εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σπάζοντας στην πράξη τα ρατσιστικά και εθνικιστικά κηρύγματα.
Το επόμενο διάστημα θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και πυκνό σε εξελίξεις. Απευθύνουμε κάλεσμα συνεργασίας και κοινής δράσης σε πολιτικές συλλογικότητες, σχήματα και συνδικαλιστές, για να συζητήσουμε και να συμβάλλουμε στο ξέσπασμα αγώνων, στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Για αυτό το λόγο σας καλούμε σε:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 18:00, ΚΑΦΕ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ»