Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. στη Καρδίτσα

Ανοιχτή συνέλευση του τοπικού σχήματος της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 12/10 στην Καρδίτσα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Έγιναν αρκετές τοποθετήσεις και αναπτύχθηκε μια πλούσια συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, το αντιδραστικό μετεκλογικό τοπίο που διαμορφώθηκε, τα νέα μνημόνια φτώχειας και εξαθλίωσης που φέρνει η «δεύτερη φορά αριστερά». Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα των εξελίξεων στην περιοχή και των κινδύνων που συσσωρεύονται για το λαό μας από τις νέες πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία και από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Επίσης αναλυτική συζήτηση έγινε για το αγροτικό και τα μέτρα φοροεξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου κατ’ επιταγή του 3ου μνημονίου.
Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τα «προαπαιτούμενα» που γίνεται αυτή την εβδομάδα, αποφασίστηκε η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. να παρέμβει στη πόλη με αφίσα και προκήρυξη καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αυτή προωθεί. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα και σε άλλες αριστερές συλλογικότητες για τη από κοινού διοργάνωση παρέμβασης-κινητοποίησης την Παρασκευή 16/10, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Για το ζήτημα του πολέμου, των προσφύγων και της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης που πρέπει να αναδειχτεί μέσα στο λαό και το κίνημα, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις με τα κεντρικά υλικά (αφίσα, προκήρυξη) που θα βγουν από τη Γραμματεία του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Λ.Α.-Α.Α.Σ. Τέλος για το αγροτικό, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας, αποφασίστηκε να οργανωθούν εξορμήσεις-παρεμβάσεις σε χωριά και να βγει προκήρυξη που να θέτει την αναγκαιότητα του αγώνα, με τη γραμμή της Αντίστασης και της Διεκδίκησης κόντρα στην απάτη των «ισοδύναμων». Για να μην περάσουν τα νέα αντιαγροτικά μέτρα, για να ανατραπεί η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.