Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΑΜΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ, 7:00 μ.μ. κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα στο Καρλόβασι

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ, 7μμ κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα

Λαοί και πρόσφυγες είμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, ανάμεσα στις συγκρούσεις και τους πολέμους τους! Από τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Ουκρανία ως τη Συρία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας, έσπειραν και σπέρνουν θάνατο και καταστροφή. Μετά από κάθε ανακωχή-ύφεση, σαν αυτή που τώρα εμφανίζεται στη Συρία, η οποία μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, ακολουθεί νέα ένταση –έξαρση! Γιατί η κρίση και ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών μόνο στο αίμα των λαών και την ισοπέδωση χωρών μπορεί να αναζητήσει διέξοδο!

Οι ΗΠΑ παρατάσσουν αεροπλανοφόρα, πολεμικά πλοία και κάθε είδους δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στήνουν αλυσίδα αποκλεισμού και πολεμική δύναμη απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή τους, τη Ρωσία, που θέλει να κρατήσει τις προσβάσεις της και να τις ενισχύσει. Η «δημοκρατική και πολιτισμένη» Ε.Ε. στήνει φράχτες και πογκρόμ για τους μετανάστες, και με «έκτακτους» νόμους, εγκαθιδρύει καθεστώς ανελευθερίας για τους πολίτες της. Οι ιμπεριαλιστικές της δυνάμεις πρωτοστατούν (Γαλλία) ή εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο (Γερμανία) στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στη Συρία διεκδικώντας μερίδιο και ρόλους στη αιματοβαμμένη περιοχή.
Το Αιγαίο- ενώ συνεχίζει να αποτελεί το σύγχρονο Νταχάου για τους πρόσφυγες- μετατρέπεται σε πλωτή βάση του ΝΑΤΟ, γίνεται τμήμα της θερμής πολεμικής προετοιμασίας και αντιπαράθεσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση» υπηρετεί με όλους τους τρόπους τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-Ευρωπαίων. Των ίδιων αφεντάδων που συνεχίζουν ακατάπαυστα τη λεηλασία της χώρας, τη συντριβή των δικαιωμάτων και την εξαθλίωση λαού και νεολαίας!
Ο Γολγοθάς των προσφύγων που φυλακίζονται και «σφραγίζονται» μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-σαν αυτό της Σάμου- υπό την επίβλεψη των ΜΚΟ, για να σταλούν στις λάσπες της Ειδομένης και οι «τυχεροί» να φτάσουν στα Ευρωπαϊκά σκλαβοπάζαρα, μας αφορά όλους! Γιατί ήδη είμαστε –ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής- θύματα της αρπακτικότητας των ιμπεριαλιστών, των κοινών μας εχθρών! Γιατί απειλούμαστε από τον πόλεμο και την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν!
Γι αυτό είναι επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση-ανάπτυξη μαζικού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος! Ενός κινήματος που θα παλέψει για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, ενός κινήματος που θα αγωνιστεί για να διώξει τις βάσεις και για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γι αυτό η διέξοδος και η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στο κοινό μέτωπο πάλης των λαών που θα βάλει φραγμό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα διώξει όλους τους φονιάδες από την περιοχή!

Στα πλαίσια της πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής καμπάνιας της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ, καλούμε σε εκδήλωση- συζήτηση το Σάββατο 19 Μάρτη στις 7μμ, στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα στο Καρλόβασι