Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Για την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά

Με πολύ καλή μαζικότητα και με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά. Η εισήγηση, από το σύντροφο Αρτέμη Αρχολέων, παρουσίασε το γενικό πλαίσιο της καμπάνιας της Λαϊκής Αντίστασης- Α.Α.Σ. στο οποίο κινείται τις τελευταίες εβδομάδες και η Πρωτοβουλία στα Χανιά, δίνοντας έντονα το στίγμα της αντίληψής μας. Της αντίληψης που επιμένει στην ανάγκη μαζικής, λαϊκής, αντιπολεμικής πάλης, αντιβασικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και φράχτη για τους πρόσφυγες, οργανικά συνδεδεμένου με τη πάλη για την υπεράσπιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων.

Ο σύντροφος από το αριστερό περιοδικό Partizan της Τουρκίας μας παρουσίασε τη σύνθετη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι λαοί στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας και του Τούρκικου Κουρδιστάν, σε συνδυασμό με τους αρνητικούς συσχετισμούς και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, του Τούρκικου κράτους και κάθε λογής αντιδραστικών. Παρόλα αυτά οι λαοί της περιοχής αντιστέκονται και παλεύουν για την υπεράσπιση της ζωής τους και είναι εδώ κρίσιμος ο ρόλος των αριστερών οργανώσεων και των κομμουνιστών.
Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών, πόλεμος στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών ακούστηκε δυνατά ξανά και ξανά από τους συμμετέχοντες και με αυτό το σύνθημα έκλεισε η εκδήλωσή.