Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Επιτυχημένο και μαζικό το λαϊκό γλέντι στη Θεσσαλονίκη (9/4/16)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το λαϊκό γλέντι της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. στη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο, στις 9 του Απρίλη, πάνω από 300 φίλοι και συναγωνιστές ανταμώσαμε στο χορό και στο τραγούδι. Με συλλογικό μεράκι η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ μετατράπηκε σε έναν ζεστό χώρο, ενώ οργανώθηκε ένας μεγάλος μπουφές χάρη στην προσφορά δεκάδων συναγωνιστών.
Τα μουσικά συγκροτήματα: οι «Παλαιολόγοι», οι «Απάχηδες», οι «Οφ Αμάν» και τα «Χάλκινα» από τη Γευγελή Σκοπίων, έδωσαν χρώμα και ζωντάνια
στη βραδιά.
Με τον χαιρετισμό της, με την έκθεση φωτογραφίας και τις αφίσες της, αλλά και με τα πανό που πλαισίωναν τη μουσική σκηνή, η Λ.Α.-Α.Α.Σ. δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, καλώντας παράλληλα στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο της επόμενης μέρας στους δρόμους στης πόλης. Τόσο η οικονομική ενίσχυση, όσο και η πλούσια συμμετοχή του κόσμου αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για μελλοντικές διοργανώσεις, μα και εφόδια για την πολιτική παρέμβαση του επόμενου διαστήματος.