Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΧANIA: ΕΞΩ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

Η επίσκεψη του Ομπάμα που προκλητικά γίνεται στο τριήμερο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δε γίνεται για λόγους αναψυχής ούτε για ασήμαντα ζητήματα. Είναι ζητούμενο το πώς ακριβώς θα παρέμβει στην κόντρα ΔΝΤ- Γερμανίας για το χρέος με στόχο τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων στη χώρα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο πως ο λαός μας όχι μόνο δεν έχει να περιμένει ευεργεσίες, όπως χωρίς ντροπή υπονοεί η κυβέρνηση, μα αντίθετα πρέπει να περιμένει νέα δεινά και κινδύνους από αυτά που θα απαιτήσει ο ηγέτης της πιο φονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, των βομβαρδισμών, των επεμβάσεων και της καταστροφής χωρών, της εκτροφής του ISIS και των ατελείωτων πολέμων, έχει δημιουργήσει φρικτά δεδομένα για τους λαούς και για την Ειρήνη σ’ όλη τη γύρω περιοχή. Τα καραβάνια των προσφύγων είναι μια έκφραση μονάχα της βαρβαρότητας που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι επεμβάσεις και ο πόλεμος. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Κορέα, το Βιετνάμ και πιο πρόσφατα το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Γιουγκοσλαβία, η Λιβύη, η Ουκρανία και η Συρία είναι ο ατελείωτος κατάλογος των εγκλημάτων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Σήμερα με το μακελειό στη Μοσούλη και το Χαλέπι, ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ συγκρούονται δια αντιπροσώπων για να χαράξουν ξανά τα σύνορα και να διασφαλίσουν τη γεωπολιτική τους επιρροή και τα ενεργειακά περάσματα. Αλλά και στην Κύπρο, το Αιγαίο και σ’ όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ από τη μια και ΡΩΣΙΑ από την άλλη, διαμορφώνουν όρους με τους στόλους, αλλά και την επιρροή τους ενδεχομένως ακόμη και για γενίκευση της σύγκρουσης. Η Κύπρος με το νέο σχέδιο Ανάν μπαίνει σε ζώνη αστάθειας, ενώ η Ειρήνη στο Αιγαίο υποθηκεύεται όχι μόνο από τους λεονταρισμούς του Ερντογάν, αλλά κυρίως από το νατοϊκό στόλο, την άμεση εμπλοκή της βάσης της Σούδας στον πόλεμο και τις επικίνδυνες συμμαχίες της ελληνικής κυβέρνησης με το σιωνιστικό Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου.
Αυτή την ήδη υπάρχουσα επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θέλει να ενισχύσει η επίσκεψη Ομπάμα, ζητώντας την πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική των ΗΠΑ.
Να γιατί όλο και πιο πυκνά ελλιμενίζονται στη Σούδα τα τερατόπλοια των ΗΠΑ και με βάση και την άθλια στάση των τοπικών παραγόντων θέλουν τα Χανιά τρούμπα για το στόλο τους.
Να γιατί στο Πεδίο Βολής στο Ακρωτήρι πυκνώνουν οι ιδιαίτερα επικίνδυνες βολές Πάτριοτ, ενώ συχνά πυκνά η κυβέρνηση με τον Καμένο διαφημίζει τη βάση της Σούδας και προσφέρει και επέκτασή της στο Καστέλι Πεδιάδος και στην Κάρπαθο.
Η μετατροπή της χώρας ολοένα και περισσότερο σε πεδίο βολής απ’ όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είναι κάτι που αν δεν ανατραπεί, με αντίσταση και αγώνα, θα το πληρώσει σίγουρα και οδυνηρά ο λαός μας. Γιατί το σφαγείο των ιμπεριαλιστών όπως και η ληστεία τους μέσω Ε.Ε.- ΔΝΤ δε γνωρίζει εχθρούς και φίλους. Ιδιαίτερα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία βαρβαρότητας σε βάρος των λαών. Πρώτα- πρώτα σε βάρος του λαού των ΗΠΑ με την ακραία φτώχεια και τις καθημερινές δολοφονίες της αστυνομίας….
Να γιατί ο ηγέτης του, εδώ και οχτώ χρόνια, Ομπάμα δεν είναι ούτε δημοκράτης, ούτε ειρηνιστής, ούτε βέβαια ευεργέτης της χώρας και του λαού μας, όπως θέλει να τον παρουσιάσει η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.
Να γιατί μέσα από την κοινή δράση όλων των αγωνιστών της πόλης μας μπορούμε και πρέπει να αφυπνίσουμε ξανά τα αντιιμπεριαλιστικά – αντιβασικά αισθήματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η σύσκεψη της Τρίτης 1 Νοέμβρη στις 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο να πάρει αποφάσεις για δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο ένα μαζικό συλλαλητήριο τη μέρα της επίσκεψης του Ομπάμα που θα βροντοφωνάζει

• ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
• ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών, ΟΜΠΑΜΑ
• ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και τη μετατροπή της σε ορμητήριο

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 31-10-16