Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Πετρούπολη: "Ανθρώπινη Τραγωδία- ιμπεριαλιστική κτηνωδία"

Ανοιχτή συζήτηση - προβολή Βίντεο
Κυριακή 6 Νοέμβρη 6:30 μμ
Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης
Εθνικής Αντίστασης 61, Πετρούπολη

Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών γεννούν την προσφυγιά!
Ο δρόμος της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης μοναδική διέξοδος για Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες!


Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Τη στιγμή αυτή βρίσκονται -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- στη χώρα μας 60.000 πρόσφυγες (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), που ξεριζώθηκαν απ΄ τις πατρίδες τους λόγω της δολοφονικής και εκμεταλλευτικής πολιτικής των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολέμων που φέρνουν. Των δυνάμεων δηλαδή που ευθύνονται -μαζί με τις κάθε είδους άρχουσες τάξεις- για όλα τα δεινά των λαών. Δεινά που βιώνουμε και στη χώρα μας με την επίθεση και τα μνημόνια της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και με την αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή κυριαρχία.
Ο λαός μας έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υλική του βοήθεια στους πρόσφυγες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με τους οποίους όχι μόνο δεν έχει τίποτα να χωρίσει, αλλά έχει πολλά να μοιραστεί. Πρώτα και κύρια, τον αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή.


Εργαζόμενοι/-ες, άνεργοι/-ες, νέοι/-ες,
Όπως η διέξοδος για εμάς βρίσκεται στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην ανεργία και τις απολύσεις, ενάντια στην καρατόμηση μισθών, μεροκάματων και συντάξεων, ενάντια στις μαύρες εργασιακές σχέσεις, για σχολεία και νοσοκομεία, για δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη χρησιμοποίηση της χώρας μας σαν ορμητήριό τους, ανάλογη λογική και στάση πρέπει υπάρξει και στο προσφυγικό ζήτημα. Κι αυτό παρά και ενάντια στην προπαγάνδα που κάνουν τα ντόπια και ξένα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους, πως δήθεν «δεν αντέχει η οικονομία» κι ότι «όλα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά». Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική, στα ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους πρόσφυγες ως υπαίτιους για τα δεινά του λαού μας.

Δίπλα στους αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, να αναπτυχθεί κίνημα διεκδίκησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες! Για ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την παροχή ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

ΚΟΙΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ! 

Οκτ.2016