Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία διοργανώνει συγκέντρωση, στη πλατεία Ελληνικού, στις 11:00 π.μ., και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την ολομέτωπη επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος του ελληνικού λαού, αποτέλεσμα της πολιτικής που προστάζουν ΕΕ και ΔΝΤ και εφαρμόζει κατά γράμμα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πέρα από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, τη σταδιακή καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, βασικό κομμάτι της ίδιας πολιτικής είναι και η λεγόμενη «ανάπτυξη»: το ξεπούλημα δηλαδή της δημόσιας περιουσίας προκειμένου το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του.

Στο ευρύτερο κομμάτι της ανάπτυξης εντάσσεται και ο σχεδιασμός για το Ελληνικό. Όπως μπορεί κανείς να πληροφορηθεί από την αισχρή διαφήμιση που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ, στόχος είναι η δημιουργία μιας ολόκληρης πόλης μέσα στην πόλη της Αθήνας. Η πρόσβαση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές εγκαταστάσεις, στα εμπορικά κέντρα τύπου «Mall», αλλά και στα ιδιωτικά νοσοκομεία και πανεπιστήμια θα είναι ανοικτή μόνο για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσει ή ακόμα και να τζογάρει στο καζίνο το οποίο επίσης προβλέπεται ότι θα κατασκευαστεί. Ο ελάχιστος χώρος που θα απομείνει θα αποτελέσει «πάρκο» στο οποίο η ελεύθερη πρόσβαση θα είναι αμφίβολη, αφού τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Είναι πασιφανές ότι η τσιμεντοποίηση που σχεδιάζεται θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε μια πόλη όπως η Αθήνα, που δείχνει να έχει πιάσει τα όριά της. Το επιχείρημα των 70.000 νέων θέσεων εργασίας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να επιβάλλει την επένδυση στις συνειδήσεις του κόσμου είναι τουλάχιστον σαθρό, καθώς πουθενά δεν αναφέρεται η οικονομική καταστροφή των τοπικών οικονομιών των παρακείμενων περιοχών και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που αυτή θα επιφέρει. Αποκρύπτονται βέβαια και οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που θα αντιμετωπίσουν όσοι θα δουλέψουν στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα», σε μια περίοδο μάλιστα που η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων κατά την ψήφιση του ανάλογου νομοσχεδίου πριν από λίγες βδομάδες στη βουλή πρέπει να θορυβήσει ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό. Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται, ο δρόμος της εργατικής και λαϊκής αντίστασης ενάντια στο σχέδιο ξεπουλήματος του Ελληνικού αποτελεί μοναδική διέξοδο. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μαζικό κίνημα του λαού της περιοχής, που να εναντιωθεί στις λογικές ήττας που τίθενται από διάφορες μεριές περί «ήπιας εκμετάλλευσης» και να διεκδικήσει τη δημιουργία ενός πάρκου πρασίνου, ενός χώρου ελεύθερου για όλο το λαό!

Κάτω τα χέρια απ΄ το Ελληνικό!
Πάρκο να γίνει για όλο το λαό!

7/10/2016