Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ «ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ»! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη συγκέντρωση των συνταξιούχων την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5:00 μ.μ., στα Προπύλαια

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τα πρότυπα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, να εμφανιστεί ως ο Άγιος Βασίλης πρέπει να πέσει στο κενό. Γιατί οι συντάξεις μας έχουν κατακρεουργηθεί, η φοροληστεία του εισοδήματός μας έχει απογειωθεί, η περίθαλψή μας έχει χειροτερεύσει δραματικά. Γιατί οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, το ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους υπόσχονται εξαθλίωση και βαρβαρότητα ως το 2060! Γιατί εμφανίζουν, κάλπικα, δικά μας λεφτά ως δικό τους προς εμάς έκτακτο βοήθημα.
Έχουν το θράσος να μας αντιμετωπίζουν ως ανδράποδα που θα τρέξουμε να ευχαριστήσουμε για τη δήθεν παροχή τους. Την ώρα που έχουμε υποστεί επί σειρά ετών πολλαπλάσιες περικοπές στις συντάξεις μας, ενώ ετοιμάζονται νέες. Τη στιγμή που αυτό το φιλοδώρημα δεν θα φτάσει να καλύψει το βουνό των άμεσων κι έμμεσων φόρων που έχουν εξαπολύσει ως νέοι Δράκοντες. Την ώρα που έρχεται η αντεργατική επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα των παιδιών μας και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες όλων μας. Τη στιγμή που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και σχεδιάζεται το επόμενο μνημόνιο διαρκείας.

Έχουν το θράσος να μας μιλούν για “κοινωνική αναδιανομή” αυτοί που έχουν μεγεθύνει στο έπακρο το “στύψιμο” της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, που έχουν διαμορφώσει το πεδίο στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό να μας ξεζουμίζει, που δίνουν γη και νερό στους αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες, που στήνουν συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα στην περιοχή, που έχουν προβοκάρει και ξεφτιλίζουν καθημερινά την έννοια της Αριστεράς. Που με την αντεργατική και αντιλαϊκή τους πολιτική συντελούν στη μεγέθυνση ενός αντιδραστικού κλίματος που τροφοδοτεί την φασιστικοποίηση, τον ρατσισμό και την εχθρότητα ενάντια στους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους πρόσφυγες, τα ακροδεξιά και εθνικιστικά κηρύγματα.
Εκπροσωπώντας την άρχουσα τάξη, από τη μια ακουμπούν στους Αμερικάνους, από την άλλη στην ΕΕ, αλλά μονίμως είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν το λαό στη πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εκλιπαρούν για απ' έξω “επενδύσεις”, ψηφίζουν ταξικούς-αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, προωθούν νέα μέτρα 4,3 δις κατά πως θέλει το ΔΝΤ και διευρύνουν τα προνόμια και τις απαλλαγές για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Μέσα στην έπαρσή τους για την πενιχρή έκτακτη «παροχή» προς τους συνταξιούχους που ψευδεπίγραφα η κυβερνητική προπαγάνδα εμφανίζει σαν «13η σύνταξη» (ενώ δεν είναι παρά κάτι σαν το «μέρισμα» που είχε δώσει και η κυβέρνηση Σαμαρά) ομολόγησαν κάποια σημαντικά στοιχεία: ότι το 60,32% των συνταξιούχων είναι χαμηλοσυνταξιούχοι – περίπου 1,6 εκατομμύρια – ότι το ποσό των 617 εκατομμυρίων που υπόσχονται να μοιράσουν είναι κατά 50 εκατομμύρια λιγότερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που έκοψαν μόνο για τα έτη 2016-2017! (Στους συνταξιούχους με τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ την τετραετία 2016 - 2018, αφαιρεί εισόδημα ύψους 2,4 δισ. ευρώ.) Αν σ' αυτά προστεθούν ο επανυπολογισμός με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, όλων των συντάξεων από 1-1-2017 και η νέα αυξημένη φορολογική κλίμακα σε συνδυασμό με την νέα δραστική μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων, αυτό που θα μπαίνει στη τσέπη είναι σίγουρα πολύ μείον.
Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε επαίτες για να μας πετούν ένα ξεροκόμματο! Είμαστε εμείς που έχουμε δουλέψει ολόκληρες δεκαετίες, που μας έχει εκμεταλλευτεί το κεφάλαιο και το κράτος του όταν δουλεύαμε, που τριπλοπληρώσαμε τις συντάξεις και τη περίθαλψή μας με τη δουλειά, τις εισφορές και τη φορολογία μας. Αλλά είμαστε και αυτοί που ζήσαμε περιόδους ανάτασης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και που γνωρίζουμε ότι όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς, συχνά αιματηρούς αγώνες και θυσίες. Και που καταλαβαίνουμε ότι αυτό ακριβώς λείπει στις μέρες μας!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέα γενιά, όλοι μαζί οφείλουμε να συγκροτήσουμε μέσα από την κοινή μας δράση ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και κυβέρνησης. Ενάντια στους φορείς της επίθεσης αλλά και κόντρα στις πάσης φύσης φωνές ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, συμβιβασμού, υποταγής και εκτόνωσης. Μόνο στη δική μας πάλη μπορούμε να στηριζόμαστε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ 13ΗΣ ΚΑΙ 14ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!
Δεκέμβρης 2016