Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Μόνο νέα μέτρα και δεινά έχουμε να περιμένουμε από ιμπεριαλιστές, άρχουσα τάξη και κυβέρνηση!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Σε κοροϊδία δήθεν «παροχών» (όπως είναι τα ψίχουλα του επιδόματος για τους συνταξιούχους και η μη αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά) επιδίδεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να χρυσώσει το χάπι του νέου κύματος σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζεται να προωθήσει άμεσα. Αυτό απαιτούν άλλωστε τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΔΝΤ-ΗΠΑ απ΄ τη μία, και της ΕΕ απ΄ την άλλη, που κοντράρονται μεν μεταξύ τους για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα, σχετικά με το ζήτημα του «ελληνικού χρέους», αλλά που συμφωνούν απόλυτα στην απαίτηση για σκλήρυνση της επίθεσης στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μας. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα «συναγωνίζονται» δια στόματος Τόμσεν ή Σόιμπλε, για το ποιός απ΄ αυτούς είναι ο πιο σκληρός στη γραμμή της επίθεσης στα εργατο-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.



Νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως κι αν ονομαστούν, βρίσκονται μπροστά μας. Θα έρθουν να προστεθούν στην ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνει ο λαός μας απ΄ τα ήδη ισχύοντα μέτρα και «μνημόνια» που έφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση, απ’ το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και απ΄ την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη δεν έδωσε τα προσδοκώμενα της κυβέρνησης για λογαριασμό της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, ο δε Τσακαλώτος δηλώνει… απογοητευμένος απ΄ το ΔΝΤ. Αυτοί που ωραιοποίησαν τον Ομπάμα και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του, κινούνται μόνιμα στη ρότα του προσκυνήματος των ιμπεριαλιστικών αφεντάδων ΗΠΑ και ΕΕ, ευελπιστώντας σε κάποιο συμβιβασμό μεταξύ τους για να πάρει κάτι κι η ντόπια μεγαλοαστική τάξη. Την ίδια στιγμή χωρίς ίχνος ντροπής, εναγκαλίζονται με τους νέο-ναζί της «Χρυσής Αυγής» (Καστελόριζο) ή μιλούν έως και για αποδοχή της και την σύγκλιση μαζί της, εάν αυτή «εκδημοκρατιστεί»!!!

Οι εξελίξεις αυτές πραγματοποιούνται μέσα σ΄ ένα εύφλεκτο διεθνές τοπίο ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας). Με την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, να προοιωνίζεται ένταση της επικινδυνότητας της πολιτικής του. Με το λεγόμενο οικοδόμημα της ΕΕ να δέχεται «τριγμούς» -μετά και το βρετανικό Brexit - με τις εξελίξεις στην Ιταλία, αλλά και σε Αυστρία και Γαλλία. Με το πλαίσιο στην περιοχή μας να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο για τους λαούς. Το ματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται. Το διχοτομικό σχέδιο για το Κυπριακό και η υποτιθέμενη «λύση» δεν δείχνουν να κλείνουν εύκολα. Η παρουσία των πολεμικών στόλων των ιμπεριαλιστών στη Μεσόγειο είναι εξαιρετικά έντονη. Οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις οξύνονται και μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου πρέπει να οικοδομήσουν ένα κοινό Μέτωπο Πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Ο ΜΟΝΟΣ δρόμος που υπάρχει για το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης. Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια και να μην αφήσουμε τις «τύχες» μας στους ιμπεριαλιστές, τη μεγαλοαστική τάξη και την κυβέρνηση! Κόντρα στο κλίμα που καλλιεργεί «αναμονή», ηττοπάθεια και απογοήτευση, Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑ»! ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Δεκέμβρης 2016