Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε στις 9/12 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:

1. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και η ρευστότητα στο λεγόμενο «Ευρωπαϊκό οικοδόμημα» (Ιταλία, Αυστρία), η συνολικότερη επικινδυνότητα σε παγκόσμιο επίπεδο μετά και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και η εξέλιξη της λεγόμενης «αξιολόγησης» της χώρας απ΄ τους ιμπεριαλιστές, μετά και το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, οι κόντρες ΕΕ-ΔΝΤ, τα πενιχρά αποτελέσματα για την κυβέρνηση και τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να΄ ρθουν.

2. Ο απολογισμός της πρόσφατης κίνησης της συνεργασίας (πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα σε πανελλαδικό επίπεδο, Πολυτεχνείο, γενική απεργία 8/12) ο οποίος εκτιμήθηκε πως είχε ένα γενικά θετικό πρόσημο. Έγιναν επισημάνσεις σχετικά με την απεύθυνση κοινής δράσης σε άλλες δυνάμεις, όπου εκφράστηκαν συμφωνίες όσον αφορά την εκτίμηση της στάσης άλλων δυνάμεων, αλλά και διαφωνίες:
Για τα συμπεράσματα που πρέπει να βγουν από την πολιτική και τη στάση αυτών των δυνάμεων όσον αφορά την κατεύθυνση δράσης της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας και το αν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για την ανάγκη και την αποτελεσματικότητα αυτής της απεύθυνσης. Για το αν η απέυθυνση σε άλλες πολιτικές δυνάμεις -παρά την αρνητική-ηγεμονιστική στάση που έχουν επιδείξει - συμβάλει στο να δημιουργηθούν γεγονότα κίνησης ευρύτερου κόσμου με συγκεκριμένο στόχο, στα οποία θα παρέμβει με το στίγμα της και η ΛΑ-ΑΑΣ.

3. Πιάστηκαν πλευρές του ζητήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων στα οποία εκφράστηκαν διαφοροποιήσεις. Αποφασίστηκε τα ζητήματα των Ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού ν΄ αποτελέσουν αποκλειστικά ξεχωριστά ζητήματα συζήτησης σε δύο συνεδριάσεις της Γραμματείας, το διάστημα μετά τις γιορτές.

4. Τέλος απασχόλησε το ζήτημα του χρόνου πραγματοποίησης της Πανελλαδικής Επιτροπής της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί, ενώ ο χρόνος πραγματοποίησης είναι ακόμα ανοικτός.