Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πνιγμένη στα αδιέξοδά της, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να προσυπογράψει την έναρξη ενός νέου γύρου αντιλαϊκής-αντεργατικής επιδρομής.

Οι πιέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ και ΕΕ για ακόμη πιο σκληρά μέτρα, προκειμένου να κλείσει η λεγόμενη «δεύτερη αξιολόγηση» μπροστά στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 20 Φλεβάρη, παρά τις κυβερνητικές κορόνες, έχει ήδη οδηγήσει σε αποδοχή των σχεδίων για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του αφορολόγητου ,επιβολή των μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικός νόμος κ.α.) ενώ ακόμη και το περσινό αντιασφαλιστικό τερατούργημα θεωρείται «λίγο» για τις ορέξεις των ξένων κέντρων.


Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε καλό να περιμένουν από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής της υποταγής. Το κυβερνητικό κυνηγητό για την «επόμενη δόση» όχι μόνο δεν οδηγεί στην πολυδιακηρυγμένη «διέξοδο» από την κρίση, αλλά βαθαίνει τα δεσμά από ΗΠΑ και ΕΕ, σημαίνει την όλο και μεγαλύτερη καταβαράθρωση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων.

Μόνη διέξοδος για το λαό και τους εργαζόμενους ήταν και παραμένει ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ενάντια στα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των λαϊκών-εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Μπροστά σε αυτή τη δρομολογημένη νέα επίθεση, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και αγωνιστές σε σύσκεψη την Πέμπτη 16/2, στις 7.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών» (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια) για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας προς τα γραφεία της ΕΕ σε ημερομηνία που θα συζητήσουμε.