Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες απέναντι στο Κώστα Πελετίδη

Για «παράβαση καθήκοντος» δικάζεται στην Πάτρα ο δήμαρχος της πόλης Κ. Πελετίδης. Η μήνυση έγινε από τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρβανίτη, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην δώσει στο ναζιστικό κόμμα δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο. Ο Κ. Πελετίδης δικάζεται γιατί δεν έδωσε βήμα στους φασίστες της Χ.Α. για να ποτίζουν ανενόχλητοι με το δηλητήριο του μίσους τον λαό της Πάτρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά!!!
Τα φασιστοειδή έχουν επιλεκτική στάση απέναντι στο νόμο. Όταν τους βολεύει τον επικαλούνται, αλλιώς τον καταπατούν προκλητικά και κατάφορα. Έτσι την ίδια ώρα που στην Πάτρα επιζητούν τάχα τη νομιμότητα, στην Αθήνα λένε στην μάνα του δολοφονημένου από αυτούς Παύλου Φύσσα «Που είναι τώρα ο Παύλος σου;». Το μήνυμα είναι το ίδιο και απευθύνεται στον αγωνιζόμενο λαό. Για να σπείρουν τον τρόμο πότε χρησιμοποιούν τα τάγματα εφόδου, τα μπράτσα, τους λοστούς και πότε τις μηνύσεις. Πότε τα κροκοδείλια δάκρυα, πότε το δηλητήριο της οχιάς. Δεκάδες μέλη αριστερών οργανώσεων και συνδικαλιστών έχουν οδηγηθεί σε δίκες μετά από καταγγελίες χρυσαυγιτών την ίδια ώρα που τα στελέχη της φασιστικής συμμορίας είναι στα δικαστήρια για εγκληματικές πράξεις.

Αυτό που δίνει τροφή στο ακροδεξιό φίδι είναι η γενικότερη ένταση της καταστολής και το τσάκισμα των δημοκρατικών ελευθεριών. Οι δίκες συνδικαλιστών, φοιτητών, πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις για να στήνει δίκες η Χρυσή Αυγή ενάντια σε οποιονδήποτε μπει μπροστά της, ενάντια σε όποιον τολμά να αντισταθεί σε αντιλαϊκές πολιτικές. Τους τρέφει η σχέση τους με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, η ανοχή που επιδεικνύουν οι δικαστικές αρχές απέναντι στις φασιστικές δράσεις και τις απόψεις της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, η ''ανοχή'' (μάλλον συνενοχή) που δείχνει απέναντί της το πολιτικό σύστημα. Τα περί “παράβασης καθήκοντος” και “εξύβρισης” είναι μόνο αφορμές για να δικαιολογήσουν τον πραγματικό στόχο των δικαστικών επιθέσεων. Στόχος τους είναι η Αριστερά, το λαϊκό και εργατικό κίνημα, στόχος τους είναι ο λαός που κάτω από την πίεση των μνημονίων θέλει να ξανασηκώσει κεφάλι, να αντισταθεί στην βαρβαρότητα και να διεκδικήσει ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Να μην τους περάσει!!!
Η δικαστική “φιέστα” των χρυσαυγιτών στην Πάτρα να αφυπνίσει τα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού. Ο λαός της Πάτρας με την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις να καταδικάσει τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον δήμαρχο τις πόλης και αυτό γιατί ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης έκανε το αυτονόητο, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε προοδευτικός άνθρωπος που θα ήταν στη θέση του.
Ο λαός της Πάτρας να τσακίσει το φασισμό με όπλο τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των ιμπεριαλιστών και του ντόπιου κεφαλαίου που τον καταδικάζει καθημερινά στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.