Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 5 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει συζήτηση για τις αποφάσεις του τελευταίου Πανελλαδικού Συντονιστικού και για τις κατευθύνσεις της παρέμβασής της στις δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Με συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών, εκφράστηκαν προβληματισμοί και αναλύθηκαν οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με την επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών και στο εσωτερικό της χώρας, νέα επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που προμηνύουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η νέα συμφωνία υποταγής που υπογράφει η κυβέρνηση με τους ιμπεριαλιστές.


Επισημάνθηκε η άνοδος των φασιστικών προκλήσεων και το βάθεμα της φασιστικοποίησης και της αντικομμουνιστικής ρητορείας σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, καθώς και η αναγκαιότητα ανάδειξης αυτών των φαινομένων με εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο.

Έγινε απολογισμός της δράσης από την προηγούμενη συνέλευση: συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας και τις συνελεύσεις, μαζική παρέμβαση στους Αμπελόκηπους για καταγγελία των νέων αντιλαϊκών μέτρων, μαζική παρέμβαση για το προσφυγικό στο Ωραιόκαστρο, συμμετοχή στην πορεία για τους διωκόμενους της Χαλκιδικής και στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την μέρα της δίκης και συμμετοχή σε όλα τα κεντρικά ζητήματα.

Αποφασίστηκε η απεύθυνση πρότασης προς αγωνιστές, εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη από κοινού με την Λαϊκή Αντίσταση Ανατολικών Συνοικιών για κοινή δράση απέναντι στην νέα επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αντίστοιχα θα γίνει σύσκεψη στα δυτικά στο ίδιο πλαίσιο και μαζική παρέμβαση στον Εύοσμο για καταγγελία των νέων αντιλαϊκών μέτρων.