Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ανταπόκριση από τη Λάρισα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, με στόχο τη συνεννόηση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στα νέα μέτρα που έρχεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο κάλεσμα αυτό, ανταποκρίθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρκετοί ανένταχτοι αγωνιστές.

Στη συζήτηση τέθηκε από όλες τις πλευρές η αναγκαιότητα απάντησης της συνέχισης της επίθεσης και των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, και καταλήξαμε σε συμφωνία για κοινό κάλεσμα σε συγκέντρωση-πορεία για το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου και παρεμβάσεις στην πόλη για την προπαγάνδισή της, με κοινό κείμενο ως Πρωτοβουλία Αγώνα.


Το κοινό κείμενο-κάλεσμα δε βγήκε ποτέ, αφού οι συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έβαλαν βέτο στο να μπει οπωσδήποτε το «κάτω η κυβέρνηση», μιας και όπως μας είπαν δεν μπορεί να γίνει καμία ανατροπή των μέτρων αν δεν πέσει η κυβέρνηση. Ένα ζήτημα που δεν το έθεσαν στην συνάντηση αλλά εκ των υστέρων. Μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνονται την κοινή δράση, και παρά τα όποια καλέσματα έχουν κάνει, μάλλον την υποτιμούν και την σαμποτάρουν.

Ως Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, παρεμβήκαμε με δικό μας κείμενο και κάλεσμα για την πορεία της Τετάρτης.

Η πορεία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε αφού ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν λίγος, ενώ την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος υπήρχε και κάλεσμα για πανθεσσαλικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από ΕΛΜΕ και ΔΟΕ. Γεγονός που δείχνει την άσχημη κινηματική κατάσταση στην πόλη, αφού δεν έγινε δυνατό αυτά τα δύο καλέσματα να συντονιστούν.

Μια σημείωση σχετικά με τη στάση κάποιων: τα σωματεία δεν κινδυνεύουν από την «καπηλεία» αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, αλλά από τις απόψεις υποταγής στο σύστημα. Ειδικά στην πόλη της Λάρισας έχουμε βιώσει, πως μπορεί να συνδεθεί και να μεγαλώσει ένας αγώνας, όταν τα σωματεία και η αριστερά συναντιέται στο δρόμο.