Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέλευση της ΛΑ - ΑΑΣ στην Ικαρία

Την Δευτέρα 25-9-2017 πραγματοποιήθηκε στην Ικαρία η συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ. Συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση και οι εξελίξεις στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα της δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ και πήραμε αποφάσεις για την παραπέρα οργάνωση και ενίσχυση της δουλειάς μας. Στο τέλος συντάχθηκε ανακοίνωση με τίτλο: «Με νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά του βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός» που θα μοιραστεί σε όλο το νησί. Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση:

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΛΑ-ΑΑΣ) - ΙΚΑΡΙΑΣ Σεπτέμβρης 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά του βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός.

Με την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Τσίπρας προσπάθησε να εξωραΐσει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ίδια με αυτήν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και να αποπροσανατολίσει το λαό σχετικά με τα νέα επώδυνα μέτρα που θα πάρει, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, μπροστά στην επερχόμενη τρίτη αξιολόγηση.


«Δίκαιη ανάπτυξη», «Επιστροφή στην κανονικότητα», «Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια». Φράσεις που συμπυκνώνουν την παραπλανητική κυβερνητική προπαγάνδα.

Στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης», ξεπουλάνε τον τόπο σε ντόπιους και ξένους «σωτήρες επενδυτές» ,που επελαύνουν πάνω στη συντριβή του εργατικού μισθού και των εργατικών δικαιωμάτων, σε συνθήκες γενικευμένης εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας . Πάνω ακριβώς σ ΄ αυτήν την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία συντελέστηκε και το νέο έγκλημα του εφοπλιστικού κεφαλαίου στον Αργοσαρωνικό, που δεν ήταν «τυχαίο γεγονός» η «ατύχημα» αλλά αποτέλεσμα της θυσίας των αναγκών, των δικαιωμάτων, και της ίδιας της ζωής του λαού στο βωμό του κέρδους, όπως και της θυσίας του περιβάλλοντος.

Τα 113 προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες περί «εξόδου από την κρίση» και μάλιστα «με την κοινωνία όρθια». Μιλούν με το θράσος του ψεύτη για «αντίμετρα» αυτοί που κάθε μέρα βυθίζουν σε νέα αδιέξοδα εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους και όλη τη νεολαία. Τα «αριστερά» τους μνημόνια, είναι ίδια με τα δεξιά. Είναι η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης των νέων, των συσσιτίων της φόρο ληστείας, και της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, επεκτείνει τις στρατιωτικές βάσεις των αμερικανονατοϊκών. Η χώρα ήταν και εξακολουθεί να είναι πολεμικό ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους στις γύρω χώρες, που μακελεύουν τους λαούς και δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων. Την ίδια στιγμή, κάτω από την υψηλή εποπτεία και καθ’ υπόδειξη των αμερικάνων, προχωράει σε συμφωνίες συνεργασίας με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Έτσι κομπάζει η κυβέρνηση πως έχει πετύχει την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της χώρας στην περιοχή. Όμως αυτή η «αναβάθμιση» εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και μόνο νέα δεινά προμηνύει για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός μπορεί και πρέπει να οργανώσει την αντίστασή του. Μέσα από ένα ενωτικό παλλαϊκό πανεργατικό μέτωπο, να υπερασπίσει τη ζωή του και τα δικαιώματά του. Να δημιουργήσει εστίες αντίστασης παντού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για ειρήνη στην περιοχή.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ