Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη συνεδρίασε, η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Όσον αφορά τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος έγινε συζήτηση σχετικά με:

-Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και τις επικίνδυνες συνέπειές του, στο πλαίσιο της προώθησης των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, που αξιοποιεί την υποτελή στάση της κυβέρνησης και της μεγαλοαστικής τάξης.

-Την επικείμενη 3η αξιολόγηση.

-Τις εξελίξεις στη Β. Κορέα, τη Μέση Ανατολή, το Κουρδιστάν και το Ιράν, τα γεγονότα στην Καταλονία, την ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων στην ΕΕ (Γερμανία, Αυστρία).


Στη συνέχεια η συζήτηση εστίασε σε πλευρές της δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ, το τελευταίο διάστημα, όπως για την καθυστέρηση λειτουργίας της Γραμματείας μετά το καλοκαίρι, για τη σχέση Γραμματείας και τοπικών σχημάτων, για τον απολογισμό των πρωτοβουλιών με στόχο τη πραγματοποίηση κινητοποίησης για τη ρύπανση με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, για την καθυστέρηση πραγματοποίησης αποφασισμένης παρέμβασης σε συνοικία στα Βόρεια, ζητήματα στα οποία εκφράστηκαν διαφορετικές λογικές και εκτιμήσεις.

Η Γραμματεία συμφώνησε να κινηθεί η ΛΑ-ΑΑΣ απ’ τις αρχές Νοέμβρη και ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με προκήρυξη με αιχμή την υποταγή της κυβέρνησης στα αμερικάνικα σχέδια, μετά και το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ (νέες Βάσεις, συμφωνία για F16) καθώς και σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την αντίσταση στην αντιλαϊκή επίθεση. Με στόχο και τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης κατά το 3ήμερο του Πολυτεχνείου.

Η Γραμματεία συζήτησε και το θέμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης της ΛΑ-ΑΑΣ, που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή του Ιούλη να γίνει στα τέλη του 2017. Κατέληξε, μετά τις 17 Νοέμβρη να καθορίσει συγκεκριμένα την ημερομηνία διεξαγωγής της και την οργανωτική προετοιμασία της.

Η Γραμματεία καλεί επίσης τους συναγωνιστές και τα σχήματά της να συμβάλλουν ουσιαστικά στον πολιτικό διάλογο που έχει ανοίξει στο ιστολόγιο, με τοποθετήσεις και κείμενα.