Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Διαδήλωση στη Ξάνθη για Ηριάννα και Περικλή - Κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ

Όχι στη φασιστικοποίηση. 
Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. 
Δυο νέοι άνθρωποι, η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ. εξακολουθούν να βρίσκονται άδικα στη φυλακή, καθώς πριν δυο βδομάδες απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, η δεύτερη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής τους. Με την απόφαση αυτή στέλνονται στη φυλακή για πάνω από δέκα χρόνια, με μοναδικό τεκμήριο «ενοχής» τις κοινωνικές σχέσεις με κατηγορούμενο για «τρομοκρατία», που όμως έχει ήδη αθωωθεί από τις δικαστικές αρχές! 
Η λεγόμενη «τυφλή δικαιοσύνη» αποκαλύπτει ξανά τον πραγματικό της ρόλο, τον βαθειά ταξικό της χαρακτήρα, που στρέφεται ενάντια σε όποιον κρίνει ότι δεν «ταιριάζει» στο σύστημα που υπηρετεί. Που στέλνει στη φυλακή δυο αθώους ανθρώπους, την ίδια ώρα που ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ διάφοροι άλλοι παράγοντες του συστήματος της εκμετάλλευσης παραμένουν ανενόχλητοι για τις εγκληματικές τους δράσεις.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη αντιδραστική στροφή των πολιτικών πραγμάτων, την περίοδο μάλιστα της κυβέρνησης της «αριστεράς», που βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες, εντείνει τη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής, μέσα και από τον «εμπλουτισμό» του αντίστοιχου νομοθετικού πλαισίου, όπως διακήρυξε πρόσφατα ο Υπ. Δικαιοσύνης. Ήδη έχουμε μπροστά μας την προετοιμασία για το χτύπημα στο συνδικαλισμό και την απεργία ως ένα από τα «προαπαιτούμενα» της τρίτης αξιολόγησης, την προώθηση της κατάργησης του Ασύλου και τη διαρκή στοχοποίηση αγωνιστών και συλλογικοτήτων (διώξεις των φοιτητών της Ξάνθης, των μαθητών του Ρεθύμνου, των κατοίκων της Χαλκιδικής κλπ). 
Όλα αυτά είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της άγριας επίθεσης στα εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, αλλά και της πολιτικής της εξάρτησης και της υποταγής στους ιμπεριαλιστές, τις γεωστρατηγικές και πολεμικές τους επιδιώξεις. Κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα με την πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στον Τραμπ, τον ηγέτη της μεγαλύτερης δολοφονικής μηχανής στον κόσμο και μπλέκει το λαό και τη χώρα στα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά πολεμικά σχέδια των αφεντικών του πλανήτη. 
Αποφάσεις όπως αυτές για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. δείχνουν ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τη νεολαία και το λαό και να αποτρέψει τους αγώνες τους. Τους συμφέρει να μας έχουν φοβισμένους και υποταγμένους, για να μπορούν να προχωρούν την επίθεση απέναντι σε οτιδήποτε θυμίζει δικαίωμα και κατάκτηση. Και όσο δεν συγκροτούμε ένα μαζικό και μαχητικό Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης, τόσο αυτοί θα συνεχίζουν ακόμα πιο αποφασιστικά. 
Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων στη δουλειά, την εκπαίδευση, την ασφάλιση, την αξιοπρεπή ζωή. Για αυτό και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των οργάνων πάλης του λαού και της νεολαίας, των σωματείων, των συλλόγων, κάθε ανθρώπου που θέλει να εναντιωθεί στην αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική. Στη βάση αυτή, ως Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή, Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία: 

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
 που διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης 
Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη, στις 18:00, στα Προκάτ