Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Καρλόβασι, ΛΑ-ΑΑΣ: Συνέλευση και αποφάσεις για την εξέγερση του Νοέμβρη

Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, στο Καρλόβασι της Σάμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στον απολογισμό της κίνησης του σχήματος όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και αφετέρου στην προετοιμασία της κινητοποίησης ενόψει της 44ης επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησαν ο πολιτικός διάλογος που εξελίσσεται ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ καθώς και ζητήματα καλύτερης οργάνωσης της λειτουργίας του σχήματος και βελτίωσης των όρων της προπαγάνδας του.

Αναφορικά με τον απολογισμός για το προσφυγικό εκτιμήθηκε θετικά η όλη πολιτική και κινηματική προσπάθεια που καταβλήθηκε και η παρουσία παρέμβαση στο συλλαλητήριο της 22/10, ενώ ταυτόχρονα επισημάνθηκαν ξανά οι αρνητικές εξελίξεις στο νησί (ενίσχυση των εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων) που πατάνε και τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα. Τονίστηκε η ανάγκη της μόνιμης προσπάθειας απέναντι στο ζήτημα αυτό που συνδέεται ωστόσο με την πάλη στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το λαό.
Σε αναφορά με το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έγινε συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, την εξέλιξη της επίθεσης στο λαό και ιδιαίτερα την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και όσα αυτή σηματοδοτεί στο επίπεδο των «γεωπολιτικών μνημονίων» και της εξάρτησης. Διαμορφώθηκε πρόγραμμα παρεμβάσεων στο νησί για να προπαγανδιστεί η συγκέντρωση –διαδήλωση της 17/11, για να αναδειχθεί ο αντιιμπεριαλιστικός χαραχτήρας της με βάση τις σημερινές εξελίξεις και απαιτήσεις. Μαζί με τη διακίνηση της κεντρικής προκήρυξης το σχήμα προχώρησε στην έκδοση τοπικής αφίσας που καλεί στη διαδήλωση αλλά και στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντα Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» που το σχήμα αποφάσισε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.