Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Καταγγελία για τις φασιστικές προκλήσεις στα Σεπόλια

Ανακοίνωση - καταγγελία

Καταγγέλλουμε την ένοπλη επίθεση κατά μελών του Στεκιού Δίστομο που μετά τις εκδηλώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες στα Σεπόλια προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων στη γειτονιά.

Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, κάθε φασίστα και ρατσιστή, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, από τη μια οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του λαού μας και από την άλλη καταστρέφει και ξεπουλά κάθε παραγωγική βάση της χώρας προς όφελος των ξένων αφεντικών της. Από τη μια ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη τη χρησιμοποιεί για να παρουσιάζεται σαν «αριστερή» φίλη των μεταναστών και του λαού.



Οι φασίστες δεν αντιμετωπίζονται ούτε με στρατιωτικούς όρους αλλά ούτε και με υποταγή στους συσχετισμούς που διαμορφώνει το σύστημα, με λογικές «Πλατείας Συντάγματος». Αντιμετωπίζονται από ένα πραγματικά αντιφασιστικό και μαχητικό κίνημα που αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες που βγάζουν το φίδι απ’ το αυγό του. Αντιμετωπίζεται με το λαό στο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά του και για την ανεξαρτησία του.

Καλούμε το λαό της γειτονιάς, όλης της Αθήνας και όλης της χώρας όχι μόνο να γυρίσει την πλάτη του στους φασίστες αλλά με τους αγώνες του για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στο δρόμο του αγώνα κατά των ντόπιων και ξένων δυναστών του, που η Χρυσή Αυγή τους στηρίζει, να τους οδηγήσει και πάλι εκεί που κρυβόντουσαν για χρόνια.

Ο φασισμός, η Χρυσή Αυγή, είναι ο υπηρέτης του συστήματος ενάντια στο λαό και τις διεκδικήσεις του. Δε στρέφεται τυχαία κατά των μεταναστών, κατά των νεολαίων που η εμφάνιση τους δεν ταιριάζουν με τα πρότυπά τους, κατά αγωνιστών εργατών και αντιφασιστών. Σε καμιά περίπτωση στην ιστορία της δεν έχει στραφεί κατά των εκπροσώπων του συστήματος και παρ’ όλο που παριστάνει την πατριωτική δύναμη στηρίζει το κυβερνητικό ξεπούλημα της χώρας στους αμερικανούς και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Γι’ αυτό και τα μέλη και στελέχη της είναι οι μόνοι που ενώ κατηγορούνται για πραγματικές και αποδεδειγμένες ένοπλες επιθέσεις και φόνους κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ η δίκη τους προχωρά με ρυθμούς χελώνας.