Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πάτρα διαδήλωση ενάντια στα πυρηνικά σχέδια των ιμπεριαλιστών

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Μετά και από την τελευταία επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπερνώντας ακόμη και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εκδηλώνει τον φιλοατλάντισμό της θέλοντας να προσδέσει ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα στο πολεμικό άρμα του ΝΑΤΟ.

Η χρήση της Ανδραβίδας, τα αεροδρόμια σε Λάρισα και Άκτιο, η αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα, ο ΝΑΤΟϊκός στόλος σε Αιγαίο και ανατολική μεσόγειο και η πρόσφατη προκλητική συμφωνία με τους αμερικάνους για τα F-16, οι εργασίες στον Άραξο εντάσσονται στο πλαίσιο που επιβάλουν οι φιλοπόλεμες διαθέσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Συγκεκριμένα για την περιοχή μας αποτελεί σημαντικό ζήτημα η εκ νέου αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, καθώς ένα τέτοιο εγχείρημα εγκυμονεί τόσο κινδύνους για τον τόπο μας, όσο και για τις εφιαλτικές μνήμες που ξυπνούν από την χρήση πυρηνικών στο παρελθόν από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα που προβάλουν «τις συμβατικές υποχρεώσεις» της Ελλάδας απέναντι στο ΝΑΤΟ και το κάλεσμα για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ως τόπος σταθερότητας και ασφάλειας σε μία ασταθή περιοχή, αποκαλύπτουν την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις δολοφονικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών που γεννούν τους πολέμους, την καταστροφή και τα εκατομμύρια προσφύγων.

Οι μόνοι που έχουν συμφέρον από αυτές τις εξελίξεις είναι οι ιμπεριαλιστές και η εξαρτημένη, ντόπια αστική τάξη που επιβάλλουν στον λαό μας την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων και επιδιώκουν το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικού τομέα. Για το λαό μας και τους λαούς τις περιοχής οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών και οι αντιπαραθέσεις των κρατών προμηνύουν επικίνδυνες εξελίξεις που σαν αποτέλεσμα θα έχουν μια παρατεταμένη κατάσταση πολέμου στη γειτονιά μας.

Αυτή η πρόκληση να μην μείνει αναπάντητη. Ο λαός μέσα από τον αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό αγώνα να εμποδίσει την μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο απ’ όπου θα εφορμούν οι δολοφονικές μηχανές των ιμπεριαλιστών στα μέτωπα που έχουν ανοιχτά μακελεύοντας τους λαούς, ισοπεδώνοντας περιοχές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μμ Πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Όχι πυρηνικά στον Άραξο

Να φύγουν οι βάσεις από την χώρα

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ-ΕΕ