Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Χανιά: Να καταδικάσουμε τη νέα επίθεση αμερικανονατοϊκού σε συμπολίτη μας!


Για άλλη μια φορά οι αμερικάνοι φονιάδες, ακόμα και "εκτός δουλειάς", δηλαδή όταν δεν ματωκυλούν χώρες και λαούς, δείχνουν ποιοι είναι. Μετά το πρόσφατο περιστατικό κλοπής και διάλυσης ενός ταξί, γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονικού χαρακτήρα επίθεσης από νατοϊκό αξιωματικό. Αισθανόμενοι την εύνοια κυβέρνησης και σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης της χώρας, αλλά και με το καθεστώς της ετεροδικίας, νιώθουν πιο ισχυροί να κυκλοφορούν και να μας αντιμετωπίζουν όπως οι κατακτητές τους ιθαγενείς.
Σε μια κρίσιμη περίοδο,που η αστική τάξη της χώρας σφιχταγκαλιάζεται όλο και πιο θερμά με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που υπόσχεται νέες βάσεις και προσφέρει γη και ύδωρ στους φονιάδες, η βάση της Σούδας, αλλά και ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο. Η ευθυγράμμιση αυτή στα σχέδια των αμερικανονατοϊκών και η όξυνση των αντιπαραθέσεων στην περιοχή, βάζει το λαό σε τεράστιους κινδύνους. Αν είναι αποτροπιαστικά αυτά τα περιστατικά με τους αποθρασυμμένους ράμπο, οι αντιδραστικές συμμαχίες με τα φασιστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου, η υπονόμευση της ειρήνης και της φιλίας με τους γύρω λαούς είναι ακόμα σοβαρότερα ζητήματα που πρέπει να ανοιχτούν μαζικά και αποφασιστικά.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης, καταδικάζοντας αυτό το συμβάν, καλεί κάθε δημοκράτη, αγωνιστή, νεολαίο να συμβάλλει στην συγκρότηση αντιστάσεων ενάντια στην νέα αναβάθμιση της βάσης, στη στρατιωτικοποίηση του τόπου μας, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ