Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις βάσεις στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν απειλητικά από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή και φανερώνουν τους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής. Η κόντρα Αμερικάνων, Ρώσων και των υπολοίπων ιμπεριαλιστών σέρνει λαούς και εθνότητες σε νέους κύκλους σφαγής, τροφοδοτεί συνεχώς τον εθνικισμό και τον σοβινισμό, και αναβαθμίζει συνολικά τα επίπεδα της έντασης εγκυμονώντας ακόμα και κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, συνεχίζει και βαθαίνει τη γραμμή της εξάρτησης. Δίνει όλη τη χώρα για ορμητήριο στον αμερικάνικo ιμπεριαλισμό, επεκτείνοντας το καθεστώς των νατοϊκών Βάσεων και εμφανιζόμενη σαν ατζέντης των Αμερικάνων στα Βαλκάνια. Ο φιλοπόλεμος αμερικανόπνευστος άξονας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και η αντιδραστική της κόντρα με το Τούρκικο καθεστώς για ρόλους, ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου που κατακαίει τη περιοχή.

Με δεδομένες λοιπόν τις επικίνδυνες εξελίξεις αλλά και την γιγάντωση της βάσης της Σούδας, τα βήματα κοινή δράσης για το ξαναζωντάνεμα του αντιβασικού - αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη πόλη μας που έγιναν το περασμένο φθινόπωρο όχι μόνο δεν πρέπει σβήσουν, αλλά να ενισχυθούν. Οι οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές ενάντια στις βάσεις να πλαισιωθούν και από νέους αγωνιστές και να πάρουν πρωτοβουλίες ανοίγματος των ζητημάτων πλατιά στο λαό και τη νεολαία.

Να δράσουμε από κοινού για να συμβάλουμε στη πάλη του λαού ενάντια στο πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό.

Για να αντιταχθούμε μαζικά στην μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί κάθε νεολαίο, εργαζόμενο, συλλογικότητα της πόλης να παρευρεθεί στην ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού οργανώσεων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών ενάντια στις βάσεις τη Πέμπτη 22/2, 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ