Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Πορεία διαμαρτυρίας - καταγγελίας της «αναπτυξιακής» φιέστας της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη / ανακοίνωση της ΛΑ - ΑΑΣ

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί την Τετάρτη 28 του Μάρτη σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00. Από εκεί θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας - καταγγελίας της «αναπτυξιακής» φιέστας της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του «Αναπτυξιακού» Συνεδρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26-28|3|2018).


Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» τους βαθαίνει την

● φτώχια, ανεργία και εξαθλίωση
● εξάρτηση από ΗΠΑ-ΕΕ
● εμπλοκή στους πολεμικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών

Για άλλη μια φορά, με αφορμή το «αναπτυξιακό» συνέδριο της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -με την υποστήριξη οικονομικών και πολιτικών παραγόντων του Συστήματος - προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας: ότι δήθεν έρχεται η ανάπτυξη, ότι τα μνημόνια τελειώνουν, ότι πλησιάζουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας, ότι η χώρα μας αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά.


Όμως, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Η «ανάπτυξή» τους μόνο νέα δεινά φέρνει για τον λαό και τη χώρα.

Μετά την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ετοιμάζονται τα 88 αντιλαϊκά μέτρα του τέταρτου. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μείωση του αφορολόγητου που συμπληρώνουν την απλήρωτη και κακοπληρωμένη εργασία θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.

Η ανεργία διατηρείται στα ύψη, οι ελαστικές μορφές εργασίας στο απόγειό τους, όπως και οι ενοικιάσεις εργαζομένων που κάνουν την εργατική τάξη φτηνό και ευέλικτο εργαλείο για την πιο μεγάλη εκμετάλλευση από ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Η φορεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα συνεχίζεται. Η λαϊκή κατοικία βγαίνει στο σφυρί.

Οι ιδιωτικοποιήσεις -το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου- θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Ετοιμάζεται η πλήρης αδειοδότηση της Eldorado (με το κόλπο της «διαιτησίας») για να ολοκληρώσει την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος και την λεηλασία του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, με τον αντιαπεργιακό νόμο, τη καθημερινή τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, με την ένταση του αντιδημοκρατικού πλέγματος, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. επιχειρείται να τσακιστεί κάθε αντίδραση των εργαζομένων και του λαού.

Συνολικά, βαθαίνει η εξάρτηση της χώρας από το ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, υποθηκεύονται οι εργαζόμενοι και ο πλούτος της χώρας στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ και ΕΕ που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων και τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες να ‘χουν κυρίως το ρόλο του υπεργολάβου στο πλιάτσικο της χώρας που κάνουν οι ιμπεριαλιστές-πάτρωνες.

Μαζί όμως με το οικονομικό μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, έχει υπογράψει και το γεωστρατηγικό μνημόνιο. Παραχωρεί γη και ύδωρ στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές επιδιώκοντας να επωφεληθεί από τη μοιρασιά της λείας που θα της αφήσουν. Η λεγόμενη αναβάθμιση της χώρας δεν είναι τίποτα άλλο από το βάθεμα της πολιτικοστρατιωτικής εξάρτησης της από τις ΗΠΑ. Η χώρα «αναβαθμίζεται» γοργά σε πλατφόρμα εξόρμησης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προς όλη την περιοχή (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, βόρεια Αφρική) προκειμένου να εκτοπίσει τον ρώσικο ιμπεριαλισμό αλλά και να συμμορφώσει τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές-«συμμάχους».

Σ’ αυτό τον επικίνδυνο ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που συνεχίζει να προκαλεί πολέμους με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες μπλέκει η κυβέρνηση το λαό και τη χώρα μας. Στο όνομα της εκμετάλλευσης των πηγών ενέργειας, όταν και αν θα έρθει, απ’ την οποία καθόλου δεν θα ωφεληθεί ο λαός μας, αλυσοδένει σφιχτά τη χώρα στα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ

Τη μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή επίθεση

Το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

Στην πολιτική κυβέρνησης-κεφάλαιου-ΕΕ-ΔΝΤ

Στον ΠΟΛΕΜΟ και την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!

Στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

26/3/2018

https://la-aas.blogspot.gr/