Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 19/4 στο Καρλόβασι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απρίλη αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι της Σάμου. Το συλλαλητήριο καλέστηκε από το ΕΚΣ και ενώ ήταν σε εξέλιξη προετοιμασία καλέσματος της ΛΑ-ΑΑΣ για την Παρασκευή 20/4, η οποία είχε καλέσει σε συνδιοργάνωση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αντιφασιστική Κίνηση. Με δεδομένο το κάλεσμα του ΕΚΣ, η ΛΑ-ΑΑΣ (και σε συνεννόηση με τις δύο άλλες δυνάμεις) επέλεξε να καλέσει και εκείνη για τις 19/4.



Όπως φάνηκε και στο ίδιο το συλλαλητήριο, το ΕΚΣ (ΠΑΜΕ), το προετοίμασε και το αντιμετώπισε περισσότερο ως μια παρέμβασή του και όχι ως μια προσπάθεια που θα στόχευε στη μαζική συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο του συλλαλητηρίου βρίσκονταν κρεμασμένο πανό των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων (ελέγχονται από την ΚΝΕ) αλλά κανένα πανό φοιτητικών συλλόγων -και σχεδόν κανένας φοιτητής!- δεν υπήρξε στην πορεία που πραγματοποιήθηκε. Αναμφίβολα η υπόθεση της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης δεν είναι μια υπόθεση «καταγραφής παρουσίας» και διαγκωνισμών, αλλά μια κρίσιμη υπόθεση για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό απαιτεί πραγματικούς και μεγάλους αγώνες!

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε με μερικές δεκάδες εργαζομένων και νεολαίων, η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε με δικό της μπλοκ και συνθήματα, και διακίνησε την προκήρυξη της. Συμμετείχε επίσης με πανό η Αντιφασιστική Κίνηση, ενώ μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μοίρασαν την ανακοίνωση τους.

Έστω και έτσι, το ζήτημα έχει ανοίξει ως ζήτημα της μαζικής πάλης και του κινήματος και σε αυτό συνέβαλε και η πίεση που άσκησε η ΛΑ-ΑΑΣ το προηγούμενο διάστημα. Επιδιώκοντας σταθερά την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στους πολεμικούς κινδύνους που ζώνουν το λαό μας και τους λαούς της περιοχή, η ΛΑ-ΑΑΣ συνεχίζει τις παρεμβάσεις της. Το Σάββατο 21/4 προγραμματίζει μαζική παρέμβαση στο Βαθύ όπου με ξενόγλωσση ανακοίνωση θα επιδιώξει να απευθυνθεί και στους πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη. Παράλληλα κυκλοφορεί ήδη αφίσα και κάλεσμα για την κεντρική αντιπολεμική εκδήλωση της που θα γίνει στο Καρλόβασι το Σάββατο 28/4.