Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην Ξάνθη

Την Πέμπτη 19 Απρίλη έγινε η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που καλούσε η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Ξάνθη. Η συγκέντρωση είχε προπαγανδιστεί τις προηγούμενες ημέρες με αφίσες, ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, παρεμβάσεις στο νοσοκομείο και (αρκετά έντονα) στις σχολές του Πολυτεχνείου και τη Λέσχη.



Στην κεντρική πλατεία της πόλης στήθηκε μικροφωνική απ' όπου διαβαζόταν ανακοινώσεις της ΛΑ-ΑΑΣ, μοιράστηκε προκήρυξη και φωνάχτηκαν συνθήματα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, στην οποία συμμετείχαν αρκετές δεκάδες διαδηλωτές. Στη συγκέντρωση και την πορεία καλούσε επίσης και συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ και η τοπική συλλογικότητα ΠΕΛΟΤΟ.

Η συγκέντρωση και πορεία της Πέμπτης σίγουρα ήταν αναντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών, ήταν όμως μια αξιοπρόσεκτη και δυναμική παρέμβαση, που έθεσε την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ήταν συνέχεια των δράσεων που έχει κάνει η ΛΑ-ΑΑΣ τόσο πριν όσο και μετά το Πάσχα (συσκέψεις, συζητήσεις, πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους, παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, σε εργασιακούς χώρους, στις σχολές και σε σχολεία) και που θα τις συνεχίσει με εκδήλωση το Σάββατο 28 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, και φυσικά με την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που θα έχει και αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.