Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΣΑΜΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για συλλήψεις μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Καταγγέλλουμε στο Σαμιώτικο λαό τις προσαγωγές, το βράδυ 25/4, από την αστυνομία, πολλών μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, για αναγραφή αντιπολεμικών συνθημάτων σε δημόσια τοιχία του οδικού δικτύου!

Πρόκειται για μια ακόμα επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, για ένα ακόμα χτύπημα τρομοκράτησης και καταστολής από τα δεκάδες που, με πολλές μορφές, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, ενάντια σε αγωνιστές και σωματεία.
Κυρίως όμως πρόκειται για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να φιμώσει κάθε αντιπολεμική φωνή, κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική της, με την οποία υπηρετεί τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Την πολιτική που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε μια αμερικάνικη βάση, την πολιτική των αντιδραστικών αξόνων με τo Ισραήλ και την Αίγυπτο. Την πολιτική που ληστεύει τους εργάτες και το λαό για να αγοράζονται οι γαλλικές φρεγάτες και τα αμερικάνικα αεροπλάνα. Την πολιτική που σκορπίζει το δηλητήριο του εθνικισμού και του μίσους για τους λαούς της Τουρκίας και των Βαλκανίων.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να αντισταθεί και να αποκρούσει αυτή την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των δικαιωμάτων του. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μπει αποφασιστικά και μαζικά στις γραμμές της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο απέναντι στους μεγάλους κινδύνους που απειλούν το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ το Σάββατο 28-4 στις 6:00 μ.μ. στο κτίριο της βιβλιοθήκης (Χατζηγιάννειο), στο Καρλόβασι.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εργατική-αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Σάμος 26-4-18