Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Συνέλευση της Λ.Α. - Α.Α.Σ. Δυτικών Συνοικίων Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου συνέλευση των αγωνιστών της Λ.Α. - Α.Α.Σ. των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Στην εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη άμεση προτεραιότητα δόθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, έτσι όπως αναδείχτηκαν μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών στη Συρία, τα ελληνοτουρκικά, τη θέση της χώρας μας σαν χώρας εξαρτώμενης και τους κινδύνους που όλα αυτά εγκυμονούν για τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα αυτούς της Ελλάδας και Τουρκίας. Όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων της Λ.Α. - Α.Α.Σ.. για τη δημιουργία ενός πλατιού αγωνιστικού αντιϊμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού μετώπου.
Ακόμη έγινε αποτίμηση της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Λ.Α. - Α.Α.Σ. που θεωρήθηκε μια θετική διεργασία, που συνέβαλε στον απολογισμό της μέχρι τώρα διαδρομής της συνεργασίας και το προχώρημα της παρέμβασης στο επόμενο διάστημα. Θετικό επίσης πρόσημο είχαν ο πολιτικός διάλογος που προηγήθηκε της σύσκεψης, όπως και η πληθώρα των τοποθετήσεων των συναγωνιστών στο διήμερο, που επέτρεψαν την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών και την γνωριμία της πανελλαδικής παρουσίας και δράσης της συνεργασίας.

Διεξοδικά συζητήθηκε η πρόταση για την παρέμβαση της Λ.Α. - Α.Α.Σ. ενόψει της ΔΕΘ 2018, με «τιμώμενη χώρα» τις ΗΠΑ. Πέρα από τις συγκεκριμένες αποφάσεις του συντονιστικού, ακούστηκαν και άλλες προτάσεις για την παρέμβαση μέχρι τον Σεπτέμβρη με στόχο την κινητοποίηση στην αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική κατεύθυνση όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων από τις γειτονιές.

Εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά τα σχέδια για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, τη δεινή θέση του λαού μας με τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν, με τις συνεχείς εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, η συνέλευση της Συνεργασίας θεώρησε άμεση ανάγκη και ταυτόχρονα καθήκον όλων μας, την πλατιά δράση ενάντια σ’ όλα τα φιλοπόλεμα σχέδια. Πρέπει να αναληφθούν διάφορες πρωτοβουλίες για να ακουστεί παραπέρα η αντιϊμπεριαλιστική - αντιπολεμική φωνή της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ, για να γίνει δυνατή η συμπόρευση ενός δυναμικού αγωνιστών, που θα βάλει τις βάσεις για τον αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος αποφασίστηκε η άμεση κινητοποίηση με μοίρασμα προκήρυξης στις συνοικίες των Αμπελοκήπων και Ευόσμου για την Εργατική Πρωτομαγιά και την επιτυχία της συμμετοχής της Λ.Α. - Α.Α.Σ. στη συγκέντρωση και την πορεία.