Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνέλευση και ανακοίνωση της ΛΑ - ΑΑΣ Ικαρίας

Στις 21 Απρίλη συνεδρίασε η ΛΑ - ΑΑΣ Ικαρίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 20 συναγωνιστές. Συζήτησαν για το νέο βομβαρδισμό στη Συρία, την καταστροφή και το θάνατο που φέρνει στους λαούς η εγκληματική πολεμική επέμβαση των ιμπεριαλιστών σ’ όλη την περιοχή. Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Για τα ελληνοτουρκικά, την όξυνση στο Αιγαίο. Για την ανάγκη να δυναμώσουν, να ενωθούν οι φωνές ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και για την υπεράσπιση της ειρήνης. Εκδόθηκε και μοιράζεται σχετική ανακοίνωση:



Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ικαρίας  
(ΛΑ ΑΑΣ)
Απρίλης 2018


Ανακοίνωση Καταγγελία

Οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, με τη συμμετοχή Αγγλίας και Γαλλίας, αυτοί που χρόνια τώρα καταστρέφουν χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη,……), βομβάρδισαν ξανά την ήδη ρημαγμένη Συρία. Οι «δημοκρατικές» δυνάμεις της Δύσης ανέδειξαν για πολλοστή φορά τις αξίες της, αυτές στις οποίες αναφέρεται διαρκώς και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Τσίπρας.
Με πιο τρόπο; Κατάργησαν τα κοινοβούλιά τους, κουρέλιασαν ξανά τον ΟΗΕ και αποφάσισαν σε μια νύχτα τρεις, Τραμπ, Μέι, Μακρόν, να ματοκυλίσουν πάλι τον λαό της Συρίας. Η προβοκάτσια με τα χημικά που είχαν στήσει λίγες μέρες πριν δεν τους έβγαινε και πριν πάει η αρμόδια υπηρεσία για να διαπιστώσει αν και από ποιους ρίχτηκαν χημικά, ανατίναξαν, όπως λένε, τις εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών του Άσαντ, που αν υπάρχουν, θα μολύνονταν όχι μόνο η Συρία και τα παιδιά της αλλά όλη η ευρύτερη περιοχή.

Ο πραγματικός λόγος της επέμβασης
  • είναι το γεγονός ότι η Συρία κέρδιζε σ’ αυτό τον 7χρονο πόλεμο που της είχαν κηρύξει οι δυτικοί ιμπεριαλιστές με τα όργανά τους (ISIS, «δημοκρατικός» στρατός…..) και εδραιωνόταν η θέση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, σύμμαχος της Συρίας, στην περιοχή.
  • είναι ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας ) στην περιοχή.
  • είναι να προχωρήσουν μετά τον έλεγχο της Συρίας στους επόμενους στόχους, με πρώτο το Ιράν.

Για να αντιληφθούμε πόσο παραπλανητική, θρασύτατα ψεύτικη και υποκριτική είναι η προπαγάνδα που κατακλύζει τα απόλυτα ελεγχόμενα παγκόσμια ΜΜΕ, τα οποία διαδίδουν ότι τάχα ένοιαξαν τους φονιάδες των λαών οι θάνατοι από χημικά, να μην ξεχνάμε ότι μόνο στην περίπτωση της Συρίας από τότε που της κήρυξαν τον πόλεμο έχουμε:
◾ 600 χιλιάδες νεκρούς, αμέτρητους τραυματίες

◾ Εκατομμύρια πρόσφυγες με χιλιάδες απώλειες στη θανατηφόρα διαδρομή, στοιβαγμένους σαν τα ζώα στα χοτ σποτ της Τουρκίας και της Δύσης.

◾ Κατεστραμμένες υποδομές και πολιτιστικά μνημεία.
Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εγκληματικής επέμβασης των ιμπεριαλιστών.

Σ΄ αυτή τη θανατηφόρα για τους λαούς μοιρασιά, επιδιώκουν μερίδιο και περιφερειακές δυνάμεις όπως
  • η Τουρκία που κατέλαβε το Αφρίν κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας, με θύματα εκατοντάδες νεκρούς, (κανείς δεν μιλάει γι’ αυτούς), χωρίς να την εμποδίζουν ΗΠΑ, Ρωσία και αμφισβητώντας τη συνθήκη της Λοζάνης, ζητάει νησιά στο Αιγαίο και ΑΟΖ και όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτησε την νέα επέμβαση των δολοφόνων συμμάχων της στη Συρία,
  • Το Ισραήλ από τη μια δολοφονεί καθημερινά δεκάδες άοπλους Παλαιστίνιους, ούτε γι’ αυτούς μιλάει κανείς, κι από την άλλη βομβαρδίζει στόχους στη Συρία.
Η κυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ δίνει γη και ύδωρ στους δολοφόνους των λαών. Παραχωρεί το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, διευκολύνοντάς το στους εγκληματικούς πολέμους του, αναβαθμίζει τις αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο και στόχο των ιμπεριαλιστών και παραμυθιάζει το λαό ότι οι λύκοι που καθημερινά διαπράττουν εγκλήματα πολέμου θα μας προστατέψουν, όπως «προστάτεψαν» και οι ρωσικές βάσεις τη Συρία.

Πατριώτες δημοκράτες αντιφασίστες

Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.

Να ξεσκεπάσουμε την ύπουλη παραπλανητική προπαγάνδα τους

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του θανάτου

Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ

Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, της Παλαιστίνης και σ’ όλους τους λαούς θύματα των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών.

Αγώνας ενάντια στον πόλεμο. Αγώνας για την ειρήνη