Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στο ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ με την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται στην Βουλή.

Πριν λίγα χρόνια, οι κυβερνήσεις των αντιλαϊκών και αντεργατικών μνημονίων που καταστρέφουν και το φυσικό πλούτο της χώρας και τις παραγωγικές της δυνατότητες, είχαν δώσει και εκχωρήσει στα ιδιωτικά κεφάλαια το μεγαλύτερο ποσοστό του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και μέσα από τον διαχωρισμό παραγωγής – διανομής, έρχεται τώρα η παρούσα διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να διευρύνει το έργο της εκποίησης της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας της χώρας, και να δώσει μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής της δυνατότητας, βορά στα δόντια των ιδιωτικών αρπακτικών.

Εντείνοντας την αντεργατική επίθεση, καταστροφικά αποτελέσματα θα επιφέρει το νέο αυτό ξεπούλημα τόσο για την τύχη της εργασίας των χιλιάδων εργαζομένων στις μονάδες αυτές, αλλά και για την τύχη των αμοιβών τους, αφού οι ιδιώτες επενδυτές που θα εμπλακούν δεν θα δεσμεύονται από τις ισχύουσες συμβάσεις και κανονισμούς εργασίας.


Αντίστοιχα στις συνθήκες κοινωνικής απαξίωσης, με τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στις περιοχές που υπάρχουν τα ορυχεία και οι λιγνιτικές μονάδες, θα προστεθούν οι επιπτώσεις από το ξεπούλημα αυτό.

Στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουν υπογραφεί με τους ιμπεριαλιστές δανειστές – τοκογλύφους, η ενεργειακή υποταγή και εξάρτηση της χώρας - η οποία βρίσκεται στη δίνη και των οξύτατων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στον τομέα της ενέργειας - είναι προαπαιτούμενο για να περατωθούν οι αξιολογήσεις που όλο «ολοκληρώνονται», και όλο προκύπτουν και νέες απαιτήσεις που τίθενται στην προκρούστεια κλίνη των νέων αξιολογήσεων.

Η νέα μεγάλη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας, ένα στοιχείο που διαψεύδει τις απατηλές κυβερνητικές διακηρύξεις περί «τέλους των μνημονίων», μέσα από την αέναη συνέχισή τους, περί «παραγωγικής ανάταξης και ανασυγκρότησης», μέσα από την αποψίλωση των παραγωγικών της δυνατοτήτων, περί «ανάκτησης της κυριαρχίας» και τέλους της επιτροπείας.

Είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά που βλέπουν την τιμή του ρεύματος να αυξάνεται διαρκώς, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τη λεγόμενη «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας κρύβονται μόνο νέα βάρη για το λαό και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι κι ο λαός είναι ανάγκη να υψώσουν με τον αγώνα τους φραγμό στο πέρασμα αυτής της πολιτικής και τον νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΗΣΕΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ!


25/4/2018