Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ξάνθη | Κάλεσμα Κοινής Δράσης ενόψει της απεργίας στις 30 Μάη

Πέμπτη 24 Μάη, 7:00 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή»

Το νέο γύρο επίθεσης ετοιμάζουν για τον λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ-ΔΝΤ. Το κλείσιμο της 4ης και «τελευταίας» αξιολόγησης έρχεται να φέρει ακόμα 88 προαπαιτουμένα, τα οποία θα εντείνουν το τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μέσα σε αυτά είναι το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, η λήψη περαιτέρω δημοσιονομικών μέτρων, η αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη», η μείωση αναπηρικών επιδομάτων και το προχώρημα των πλειστηριασμών.

Φυσικά αυτά τα μέτρα δεν έρχονται μόνα τους, αλλά αποτελούν το «κερασάκι στην τούρτα» μιας ολόκληρης αντιλαϊκής επίθεσης η οποία διεξάγεται τα τελευταία χρόνια. Μιας επίθεσης που έχει συνέχεια και βάθος, φέρνει νέα μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο μπροστά στην οργανωμένη πάλη του λαού!


Η λεγόμενη καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δίκαιη ανάπτυξη έχει μια προϋπόθεση: τη συνέχιση της επίθεσης στη ζωή και τη δουλειά των λαϊκών στρωμάτων και παράλληλα το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την ένταση των πολεμικών κινδύνων.

Και ενώ κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε.-ΔΝΤ αλωνίζουν και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στήνουν «Κοινωνικές Συμμαχίες» με εργοδοτικές οργανώσεις, και εντάσσουν την απεργία στις 30 Μάη στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης» όλων αυτών.

Η Λαϊκή Αντίσταση Α.Α.Σ καταγγέλλει το πλαίσιο με το οποίο καλούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες στις 30 Μάη. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, να μην απεμπολήσουν αυτό το όπλο που το κεφάλαιο θέλει τόσο πολύ να καταργήσει. Να μην το χαρίσουν στους εργατοπατέρες, αλλά να το κάνουν εργαλείο της δικιάς τους πάλης, να του δώσουν το δικό τους στίγμα, το στίγμα της αντίστασης, της διεκδίκησης και του αγώνα!

Θεωρώντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες μέσα από την κοινή δράση οργανωμένων δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών και αγωνιστριών, καλούμε σε:

ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 24 Μάη στις 7:00 μ.μ. στον αριστερό χώρο «Ρωγμή», Μ. Βόγδου 20, 4ος όροφος.