Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ στη Ξάνθη

Την Κυριακή 20 Μάη, η ΛΑ-ΑΑΣ Ξάνθης πραγματοποίησε νέα συνέλευση στον αριστερό χώρο "Ρωγμή". Στη συνέλευση αυτή:
  1. Έγινε συνολικός απολογισμός των αντιπολεμικών-αντιιμπεριαλιστικών δράσεων που έκανε η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Απριλίου και αποφασίστηκε να αποτυπωθεί αυτή η συζήτηση σε ένα κείμενο συμπερασμάτων.
  2. Έγινε επίσης απολογισμός για την παρέμβασή της την 1η Μάη και για κάποιες άλλες ενέργειές της (Sunlight κλπ)
  3. Έγινε εκτίμηση των πολιτικών εξελίξεων που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Συζητήθηκαν τα ζητήματα της τέταρτης αξιολόγησης, των νέων αντιλαϊκών μέτρων και η απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30 Μάη. Τέλος τονίστηκε ότι η αναζήτηση ενός νέου συμβιβασμού ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τους όρους της "μετά μνημονίων" επιτροπείας (η λεγόμενη καθαρή έξοδος της κυβέρνησης), θα σημαίνει -σε κάθε περίπτωση- νέα βάρη και νέα εξαθλίωση για το λαό.
  4. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η ΛΑ-ΑΑΣ σε δράσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση καταγγελίας της επίθεσης και προβολής της γραμμής της αντίστασης-διεκδίκησης. Επίσης, να καταγγείλει την υποταγμένη στην αστική τάξη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να καλέσει τους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία δικό τους όπλο αντίστασης-διεκδίκησης και ανιιμπεριαλιστική-αντιπολεμικής πάλης.
  5. Σ' αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να καλέσει σύσκεψη συλλογικοτήτων και αγωνιστών, την Πέμπτη 24 Μάη στον αριστερό χώρο "Ρωγμή" για να εξεταστεί η από κοινού διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας στις 30 Μάη. Επίσης -στην ίδια κατεύθυνση- αποφασίστηκε να πραγματοποιήσει πικετοφορία το Σάββατο το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να κάνει παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους.