Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αλληλεγγύη στο «Grup Yorum» και σε όλους τους λαϊκούς αγωνιστές σε Τουρκία και Κουρδιστάν!

Ζήτω η φιλία των λαών Ελλάδας – Κύπρου – Τουρκίας – Κουρδιστάν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στο αριστερό μουσικό συγκρότημα απ΄ την Τουρκία «Grup Yorum» και σε όλους τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και επαναστάτες που διώκονται απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας. Οι διώξεις του «Grup Yorum» κρατάνε από παλιά, με πιο πρόσφατη, αυτή του περασμένου Φλεβάρη, όπου προφυλακίστηκαν και κρατούνται ακόμα, 11 μέλη του συγκροτήματος, ενώ επικηρύχθηκαν 6 ακόμα, με 300.000 τουρκικές λίρες και προστέθηκαν στη «λίστα τρομοκρατών». Μάταια το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να κάμψει το λαϊκό κίνημα και να χτυπήσει τις αριστερές, προοδευτικές, επαναστατικές και κομμουνιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες στην Τουρκία, αλλά και το Κουρδικό κίνημα, με διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες. Μάταια προσπαθεί να καταστείλει και την τέχνη της αντίστασης!


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Αγωνιστές, που πολλοί απ’ αυτούς διώκονται και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν οι δύο αστικές τάξεις, Ελλάδας και Τουρκίας απέναντί τους – παρά τους μεταξύ τους διακρατικούς ανταγωνισμούς – και με την υπαγόρευση των ιμπεριαλιστικών αφεντικών των ΗΠΑ και ΕΕ. Τελευταίες περιπτώσεις τέτοιων διώξεων - με ευθύνη και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - αποτελεί η σύλληψη των 9 τούρκων πολιτικών προσφύγων, αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, και η φυλάκισή τους σε διάφορες φυλακές της χώρας, αλλά και η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοση του αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά στην Τουρκία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους 10 κομμουνιστές αγωνιστές της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ), που δικάζονται στη Γερμανία για τις ιδέες και την αγωνιστική τους δράση, σε μια δίκη που κλείνει δύο χρόνια τις μέρες αυτές, και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ως το Γενάρη του 2019, και με κίνδυνο να εκδοθούν στην Τουρκία. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον κομμουνιστή καλλιτέχνη (ράπερ) Πάμπλο Χασέλ που καταδικάστηκε στην Ισπανία σε 2 χρόνια φυλακή, γιατί εκφράστηκε ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο και το θεσμό της βασιλείας… Είναι το αντιδραστικό - αντικομμουνιστικό κλίμα που επιβάλλουν ΗΠΑ και ΕΕ, παράλληλα με την επίθεση στα δικαιώματα και στους όρους ζωής της εργατικής τάξης και των λαών, παράλληλα με τη δημιουργία συνεχών εστιών πολέμου, που ποινικοποιεί τις ιδέες και την αγωνιστική στάση, για να εμποδίσουν τους λαούς να συναντήσουν την προοπτική της απελευθέρωσής τους απ΄ τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου και του Κουρδιστάν, οι λαοί των Βαλκανίων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν κοινούς εχθρούς - τις άρχουσες τάξεις, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό - κοινά συμφέροντα, κοινά δίκαια και προοπτική. Και πρέπει να παλέψουν για να δημιουργήσουν ένα πραγματικό Μέτωπο των λαών ενάντια στα σχέδια πολέμου και τον εθνικισμό, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή «προστάτη» και για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ζωής τους της ίδιας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!
1.6.2018