Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων για τη ΔΕΘ 2018

Οι παρακάτω Σύλλογοι, Σωματεία και Συλλογικότητες έχουν εγκρίνει το ψήφισμα που ακολουθεί:

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής
Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού
Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Φυσικού
Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής
Σύλλογος Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ
Σύλλογος Εργαζομένων ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Από κοινού κυβέρνηση, τοπικοί παράγοντες της πόλης και η διοίκηση της Έκθεσης, σκοπεύουν να μετατρέψουν την ΔΕΘ του 2018 σε μια ανοιχτή εκδήλωση υποταγής στον Αμερικάνικαπολεμικά και οικονομικά συμφέροντα, με το πρόσχημα της «τιμώμενης χώρας». Το πανηγύρι που πρόκειται να στηθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης, αποτελεί μια ανοιχτή πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαούμας.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα πολεμικά μέτωπα και πρωτοστατεί στον ανταγωνισμό για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας και τόσοι άλλοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις επεμβάσεις του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται η πιο πιστή σύμμαχος των φονιάδων των λαών σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Με συμφωνίες για την επέκταση των βάσεων και των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ σε όλη την επικράτεια (Σούδα, Λάρισα, Άραξος, Αλεξανδρούπολης), μετατρέπει την χώρα μας σε βάση-ορμητήριο. Δεν διστάζει μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται της αστικής τάξης, να συνεργαστεί με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου, εμπλέκοντας σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και την χώρα.

Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, κομμένα και ραμμένα από τους οργανισμούς του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ (αλλά και της ΕΕ), η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποίησης είναι συστατικά στοιχεία μιας συνολικής πολιτικής που θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους-συγχρόνους σκλάβους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην πόλη μας, πρέπει να βρει απέναντι το οργανωμένο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό κίνημα.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ