Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ | 26/6, 7:30μμ στην κεντρική πλατεία

Ενόψει της αυριανής (26/6) πολιτικής εκδήλωσης στο Χαλάνδρι η ΛΑ-ΑΑΣ στα Βόρεια της Αθήνας μοίρασε, το Σαββατοκύριακο, σχετικό κάλεσμα - προκήρυξη και κόλλησε αφισέτες στην περιοχή.

Ακολουθεί το κάλεσμα - προκήρυξη:


ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ - ΔΝΤ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ KAI H EE ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, παρουσιάζοντάς την ως εγγύηση για το μέλλον των δύο λάων. Τί ήταν, όμως, αυτό που οδήγησε τόσο γρήγορα σε αυτή τη συμφωνία; Στο 2ο άρθρο αυτής αναγράφεται ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς και ότι θα επιδιώξει την ένταξή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε υπό το γνωστό πλέον όνομα που αναφέρεται στο 1ο άρθρο. Γίνεται λοιπόν φανερό, ότι εδώ δεν έχουμε μια συμφωνία, που επεξεργάστηκαν οι δύο πλευρές με στόχο το καλύτερο για το μέλλον των δύο λαών, αλλά στην πραγματικότητα μια συμφωνία, που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προκειμένου να περιοριστεί ή και να εξαλειφθεί η επιρροή άλλων δυνάμεων στα Βαλκάνια δηλαδή της Ρωσίας και της Κίνας.
Αυτή η εξέλιξη προμηνύει τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων που έχουν αναγγελθεί, την ένταξη και άλλων χωρών σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε μετά την ΠΓΔΜ και γενικότερα περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ειδικά των Αμερικανών. Εκτιμούμε ότι καμία σταθερότητα και ασφάλεια δε μπορεί να προκύψει σε μια περιοχή, όπου ενισχύεται η παρουσία αλλά και ο ανταγωνισμός ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μόνιμων υπονομευτών της ειρήνης. Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν πληρώσει ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν τέτοιες εξελίξεις. Με βάση όλα αυτά, δεν είναι τυχαία η πληθώρα εγκωμιαστικών σχολίων για τους Τσίπρα – Ζάεφ από τα δυτικά ΜΜΕ...

Παράλληλα, δίπλα στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση, ξετυλίγονται και τα αμερικανοΝΑΤΌικά σχέδια για κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή στο πλαίσιο πάντα των ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας, που εγκυμονούν επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση έχει υποταχθεί πλήρως στους Αμερικανούς φονιάδες, μετατρέποντας το Αιγαίο σε ΝΑΤΌική θάλασσα και τη χώρα σε δίκτυο αμερικανικών βάσεων, εμπλέκοντάς μας στα σχέδιά τους και διασύροντας το λαό μας.

Την ίδια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει μια εξωτερική πολιτική υποτέλειας που κάνει την Ελλάδα υποχείριο των επικίνδυνων επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και της ΕΕ, στο εσωτερικό κλιμακώνει τα μέτρα σε βάρος του λαού. Ισχυρίζεται ότι, ετοιμαζόμαστε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και επιστροφή στην «κανονικότητα», ενώ την ίδια ώρα ψήφισε νέο πολυνομοσχέδιο με 88 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, έχοντας φέρει ήδη ένα μνημόνιο, το τρίτο, και φυσικά διατηρώντας όλους τους μνημονιακούς νόμους των τελευταίων οκτώ χρόνων, που ισοπέδωσαν μισθούς, συντάξεις κατακτήσεις και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, προχωρεί σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, έχοντάς τον υποθηκεύσει για 99 χρόνια και αρπάζει τα σπίτια του λαού.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί είναι μια γελοία επανάληψη των απατηλών διακηρύξεων για «κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο» με άλλο περιτύλιγμα. Δημαγωγούν για το ότι τάχα «τελειώνει» το μνημονιακό καθεστώς, όταν όλοι οι παράγοντες της τρόικας διατυμπανίζουν ότι, η επιτροπεία θα συνεχιστεί επ’ αόριστον!

Η κυβέρνηση μιλάει για επιστροφή στην κανονικότητα και έξοδο από τα μνημόνια αλλά στην πραγματικότητα επιφυλάσσει για το λαό την μονιμοποίηση της μνημονιακής πολιτικής!

Απορρίπτοντας την κυβερνητική κοροϊδία ο ελληνικός λαός καλείται να βαδίσει στο μόνο δρόμο που μπορεί να σταματήσει την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και να την ανατρέψει: Στο δρόμο της αποφασιστικής μαζικής ενωτικής αντίστασης και πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο της συγκρότησης ενός πλατιού εργατικού-λαϊκού μετώπου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,
ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ


Για να συζητήσουμε τις κρίσιμες εξελίξεις για το λαό και τη χώρα μας

Καλούμε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση
την επόμενη Τρίτη 26/6 στις 7:30μμ στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου