Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πανθεσσαλική αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Πραγματοποιείται στις 11 και 12 του Ιούλη στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία μόνο ρουτίνας δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού γίνεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ οξύνουν την αντιπαράθεση τόσο με τους εχθρούς (Ρωσία, Κίνα κλπ) όσο και με τους φίλους τους (ΕΕ). Συγχρόνως και όσον αφορά στην περιοχή μας η πορεία ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πιστοποιεί την ενίσχυση της παρουσίας του στα Βαλκάνια και τις προσπάθειες ένταξής τους στην ευρωατλαντική πολεμική μηχανή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονίζει και επεκτείνει την παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας καθιστώντας την αναβαθμισμένο πολεμικό ορμητήριο. Και η Λάρισα με την παρουσία των αμερικάνικων MQ-9 Reaper (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) εντάσσεται στα πολεμικά ορμητήρια των φονιάδων των λαών.

Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή χωρών, το ματοκύλισμα λαών και τη δημιουργία εκατομμυρίων προσφύγων θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να δυναμώσει το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε πανθεσσαλική κινητοποίηση καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών αντιδραστικών πολιτικών, την Τετάρτη 11/7 και 7:00 μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία στην Λάρισα.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ