Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ξάνθη | ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΛΑΩΝ; ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;

Όλες οι εξελίξεις που συμβαίνουν μέσα στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή, στα Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, βάζουν επιτακτικά ένα ερώτημα:

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΛΑΩΝ;

ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;


Το ότι η φτώχια και η ανεργία θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται και θα αποδεικνύουν ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, είναι το ίδιο ψέματα με τις «ρεαλιστικές υποσχέσεις» της ΝΔ, είναι καθαρό στην πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.

Το ίδιο καθαρό πρέπει να είναι ότι οι ανταγωνισμοί, οι πόλεμοι, οι καταστροφές και ο σκοταδισμός είναι μια απειλή που απλώνεται πάνω από την περιοχή και αγγίζει τη χώρα μας.

Το ζητούμενο είναι αν θα υποταχτούμε στη βαρβαρότητα και το «μονόδρομο του συστήματος», αν θα δεχτούμε τις νέες «μεγάλες ιδέες», αν θα αφήσουμε το μίσος και τον εθνικισμό να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου, ή
- Αν θα αρνηθούμε να γίνουμε θυσία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς

- Αν θα χαράξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της Αντίστασης και Διεκδίκησης για ψωμί, δουλειά, ειρήνη, ανεξαρτησία.
Στη Μέση Ανατολή οι λαοί δολοφονούνται εδώ και χρόνια από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την υποδαύλιση τοπικών αντιθέσεων.

Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ (και η ΕΕ) επεμβαίνουν με ωμό τρόπο (όπως πρόσφατα στην ΠΓΔΜ για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για την αλλαγή των συνόρων Σερβίας–Κοσσόβου) επιδιώκοντας να εξουδετερώσουν την επιρροή της Ρωσίας. Επείγονται να «σφραγίσουν» σαν οικόπεδό τους τη χερσόνησο του Αίμου, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτήν την πολύπαθη περιοχή σε πεδίο έντασης και ανταγωνισμού.

Στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται ένας άγριος ενεργειακός ανταγωνισμός, με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές να «σέρνουν το χορό» και τα αρπακτικά των πετρελαϊκών εταιρειών να κομματιάζουν την ΑΟΖ της Κύπρου. Δίπλα τους τα «σιδερικά» των μεγάλων δυνάμεων, οι στόλοι και τα αεροπλάνα των ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ και άλλων «πρόθυμων», επιβεβαιώνουν ότι το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των αγορών δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μέσα από τη φωτιά του πολέμου.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό τρέχουν να στριμωχθούν και οι εξαρτημένες και συνάμα τυχοδιωκτικές αστικές τάξεις της περιοχής.

Άλλες με φιλοδοξίες περιφερειακής δύναμης, όπως η Τουρκική, που βλέπει ότι παραγκωνίζεται, πιέζεται από τις εξελίξεις και διεκδικεί μερίδιο από το Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή.

Άλλες, όπως αυτές της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, νεόκοπες καθώς είναι, επιδιώκουν να σταθεροποιηθούν, εναλλάσσοντας το «ρεαλισμό» της υποταγής με τον εθνικισμό, ελπίζοντας ότι θα αποσπάσουν την εύνοια από τους ισχυρούς.

Και άλλες, όπως η «δικιά μας», που θεωρεί ότι της παρουσιάζεται χρυσή ευκαιρία για να αναβαθμίσει το ρόλο της, σπεύδει να ανακοινώσει την επέκταση των θαλάσσιων συνόρων στα 12 μίλια και τον τετραπλασιασμό του χώρου «κυριαρχίας» της μέσω των ΑΟΖ, πιστεύοντας ότι ο «στρατηγικός της σύμμαχος» (ΗΠΑ) θα πάρει το μέρος της και θα ρίξει τους ανταγωνιστές της.

Ο κίνδυνος λοιπόν του πολέμου που πυροδοτεί ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός διευρύνεται με την όξυνση των τοπικών αντιπαραθέσεων και κυρίως αυτών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς ο τυχοδιωκτισμός που συνοδεύει την εξάρτηση, δημιουργεί μια αλληλουχία προκλήσεων που εναλλάσσονται εκατέρωθεν.

Παράλληλα μια άλλη «αλληλουχία», αυτή του εθνικισμού, εκδηλώνεται μόνιμα και κλιμακούμενα στα λεγόμενα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά, «μακεδονικό», ελληνοαλβανικές σχέσεις), ρίχνει άφθονο μίσος στην καρδιά και το νου του λαού μας (και των γειτονικών λαών), στρέφει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις σε αντιδραστική τροχιά και (γι αυτό) υψώνει ισχυρό φραγμό στη δυνατότητα να αναγνωρίσει ο λαός και η νεολαία μας τα πραγματικά προβλήματα και τους πραγματικούς ενόχους:

✓ Ότι, δηλαδή, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να γίνει κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, και θυσία στους τυχοδιωκτισμούς των κυρίαρχων αστικών τάξεων.

✓ Ότι οδηγείται σε συνθήκες ενός νέου βάρβαρου μεσαίωνα, με την οικονομική του εξαθλίωση και την κοινωνική του υποβάθμιση να συνοδεύονται από την ένταση της φασιστικοποίησης, την άνοδο του φασισμού και την αναβίωση ενός σκοταδισμού παλιότερων εποχών, που η πάλη των λαών τον είχε κάνει μακρινό παρελθόν.

✓ Ότι εχθροί του δεν είναι οι γειτονικοί λαοί (θύματα και αυτοί των ίδιων καταστάσεων), αλλά πρώτα απ’ όλους οι ιμπεριαλιστές-φονιάδες των λαών, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

✓ Ότι την αγανάκτηση και την οργή του δεν πρέπει να την εισπράττουν οι μετανάστες και οι «ξένοι», αλλά οι πλουτοκράτες της χώρας μας και οι κυβερνήσεις τους. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και η όποια αυριανή θα εφαρμόσει την ίδια και χειρότερη πολιτική), που υλοποιεί τις εντολές των «δανειστών» και την επίθεση του κεφαλαίου στο ακέραιο, και παράλληλα έχει γίνει η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, μετατρέποντας τη χώρα σε εκτεταμένη ΝΑΤΟϊκή βάση και πλατφόρμα εξόρμησης των ΗΠΑ.

Μία, λοιπόν, μόνο απάντηση υπάρχει στο ερώτημα για το μέλλον και τη ζωή μας: Αυτή που δόθηκε πριν 45 χρόνια, το Νοέμβρη του ’73, στις πύλες του Πολυτεχνείου. H πάλη του λαού, η πάλη της νεολαίας, η πάλη των εργατών!!
 

➢ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
 

➢ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 

➢ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική Παρέμβαση – Πικετοφορία
Σάββατο 10 Νοέμβρη 11:00 π.μ., Κεντρική Πλατεία
...............................................................................................................................................
Πορεία για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη
Σάββατο 17 Νοέμβρη, 6:00 μ.μ., Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ)