Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ανακοίνωση της ΛΑ - ΑΑΣ που μοιράστηκε στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους υδρογονάνθρακες στα Γιάννενα του Σαββάτου 11 Μάη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που ετοιμάζουν είναι η ληστρική επιδρομή, η λεηλασία και το πλιάτσικο από τα ξένα και ντόπια αρπακτικά.

Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε δικαίωμα.

Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για εθνικό συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των αμερικανοευρωπαίων πατρώνων τους, που τόσο πολύ κόπτονται να διασφαλίσουν, βγάζοντας τη χώρα και το δημόσιο πλούτο «στο σφυρί».

Γιατί, όταν αυτοί μιλούν για «μεγάλη ευκαιρία» και παρουσιάζουν τη χώρα ως γωνιακό οικόπεδο, έχουν στο νου τους να μας χώσουν πιο βαθιά στην εξάρτηση, να μας μπλέξουν πιο επικίνδυνα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.


Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών ενέργειας είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

Γιατί ότι οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα είναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Και όσο για το περιβάλλον και τη φύση γενικότερα, έχουμε δει την «ευαισθησία». Θα αρπάξουν όσα και όπως μπορούν για το δικό τους κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αφήνοντας πίσω τους «Κρανίου Τόπο»! Κανένα όφελος δε θα δει ο λαός.

Γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός. Αδίστακτος και επικίνδυνος!

Γι' αυτό έχει χιλιάδες λόγους να αντισταθεί σε αυτό το έγκλημα, να μην το επιτρέψει!

Να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, να οργανώσει μαζικές κινητοποιήσεις!

Να υπερασπιστεί τον τόπο του, τη ζωή και το μέλλον το δικό του και των παιδιών του!