Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΠΑΤΡΑ | Κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ στη συγκέντρωση για τον Sami Solmaz

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί τον λαό της Πάτρας στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον SAMI SOLMAZ έξω από τα δικαστήρια της πόλης την Τρίτη, 04/06, στις 11:00 π.μ.. Ο τούρκος κομμουνιστής και πολιτικός πρόσφυγας SAMI SOLMAZ κρατείται από τα τέλη Απριλίου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με κατηγορίες κατασκευασμένες από το τούρκικο φασιστικό κράτος. Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα εδώ και χρόνια βρίσκονται εκτός νόμου. Ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 οι αυθαίρετες διώξεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από το καθεστώς του Ερντογάν έχουν ενταθεί. Πολλοί κομμουνιστές και δημοκράτες αγωνιστές διώκονται ως τρομοκράτες και για να αποφύγουν τα βασανιστήρια και την φυλάκιση γίνονται πολιτικοί πρόσφυγες.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση συλλαμβάνει τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες με πρόθεση να εκδοθούν στην Τουρκία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η πρακτική εξάλλου απορρέει από την πολιτική της Ε.Ε. που ενισχύει τον αντικομμουνισμό, την φασιστικοποίηση, την καταστολή και τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων.

Καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκράτη ανθρώπου είναι να δείξει την συμπαράστασή του στον SAMI SOLMAN και παράλληλα την διεθνιστική αλληλεγγύη του στον λαό της Τουρκίας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Απαιτούμε:

• Να μην εκδοθεί ο SAMI SOLMAZ στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές!

• Την άμεση απελευθέρωση του και την παύση των διώξεων εναντίον του!

• Την ελεύθερη πολιτική δράση των τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων!