Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΣΑΜΟΣ | ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΥΓΕΙΑ!

Χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη και χωρίς κάλυψη των αναγκών του στην υγεία βρίσκεται ο λαός του νησιού – αλλά και όλης της χώρας! Αυτό είναι το μόνο πραγματικό συμπέρασμα που προκύπτει από τα τραγικά περιστατικά όπως αυτά που ζήσαμε στη Σάμο το προηγούμενο διάστημα, στα οποία χάνονται ανθρώπινες ζωές. Αυτό το συμπέρασμα επιδιώκουν να συγκαλύψουν και να διαστρεβλώσουν κάθε φορά οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Είτε με την αποσιώπηση των γεγονότων και των πραγματικών δεδομένων. Είτε με τους ποταμούς των κροκοδείλιων δακρύων και των «αναλύσεων» που βγαίνουν στην επίσημη δημοσιότητα, όταν κρίνουν ότι το γεγονός δεν μπορεί να αποσιωπηθεί!

Σε κάθε περίπτωση και με κάθε τακτική ο στόχος των ντόπιων και κεντρικών παραγόντων του συστήματος είναι πάντα ο ίδιος. Να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική που τσαλαπατά το δικαίωμα του λαού σε περίθαλψη-υγεία. Η πολιτική που έχει μετατρέψει (και) αυτό το δικαίωμα του λαού σε εμπόρευμα, σε πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η πολιτική που τον κλεμμένο ιδρώτα των εργατών και τα λεηλατημένα εισοδήματα του λαού τα δίνει «στους πάνω και στους έξω» χωρίς να αφήνει ούτε ψίχουλα για το λαό. Η πολιτική που έχει επιβάλλει δίπλα στον εργασιακό, τον κοινωνικό μεσαίωνα. Αυτή την πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει και εντείνει και η κυβέρνηση της ΝΔ.


Για να μην αμφισβητηθεί και για να ενισχυθεί αυτή η πολιτική επιστρατεύονται κάθε λογής «επιχειρήματα». Όπως ότι «είναι αντικειμενικό» να υπάρχει ένα ασθενοφόρο βάρδιας σε όλη τη Σάμο και να υπολειτουργεί το Κ.Υ. στο Καρλόβασι, ή ότι «φταίνε οι γιατροί» που δεν καλύπτονται οι κραυγαλέες ελλείψεις των κλινικών του Νοσοκομείου της Σάμου! Όπως δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να επιχειρούν να αξιοποιήσουν το δράμα των προσφύγων/μεταναστών για να εμφανίσουν αυτούς ως «υπαίτιους» των τραγικών ελλείψεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και σε όλες τις δομές υγείας στο νησί. Τελικά οι κυρίαρχες δυνάμεις και παράγοντες αξιοποιούν το αδιέξοδο που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει για το λαό, προτείνοντας και προωθώντας ως λύση τις κάθε είδους «χορηγίες» και «ιδιωτικές πρωτοβουλίες»! Θέλουν δηλαδή να κάνουν επίσημο καθεστώς την κατάργηση του λαϊκού δικαιώματος σε περίθαλψη –υγεία και να ανακηρύξουν την πλήρη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση του να παρέχει το δικαίωμα αυτό.
Το δικαίωμα εργατών και λαού σε περίθαλψη και υγεία, βασίζεται στη δουλειά τους, στον κλεμμένο κόπο τους, στα λεηλατημένα εισοδήματα τους. Δεν είναι κόστος αλλά δίκιο που έχει πληρωθεί στο πολλαπλάσιο του. Το πετσόκομμα και η στέρηση αυτού του δικαιώματος είναι η πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Είναι η ταξική κανονικότητα που το σύστημα και οι κυβερνήσεις του επιβάλλουν. Γι αυτό η διεκδίκηση του δικαιώματος αυτού δεν είναι υπόθεση προτάσεων, δεν βασίζεται «στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης». Η διεκδίκηση του δικαιώματος αυτού είναι υπόθεση πάλης! Υπόθεση πάλης και μαζικού αγώνα που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης του και θα διεκδικεί αποφασιστικά και ενωτικά δωρεάν και πλήρη περίθαλψη και υγεία για όλο το λαό.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 27/8, 7.30μμ στο γήπεδο Καρλοβάσου