Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 12.9.2019

Συνεδρίασε την Πέμπτη 12 του Σεπτέμβρη η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Έγινε εκτίμηση των διεθνών πολιτικών εξελίξεων της περιόδου, όπου εκφράστηκε σε γενικές γραμμές, συμφωνία: Συνέχιση – όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ-Κίνας, και των κινδύνων που παράγουν, αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία Ρήγκαν - Γκορμπατσώφ για τα πυρηνικά του ‘87, πολεμική ένταση ΗΠΑ-Ιραν, στα στενά του Ορμούζ και σχετικά με το ιρανικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο, σχετικά με τις εξελίξεις του Brexit. Και στο εσωτερικό μέτωπο: Νέα κυβέρνηση της ΝΔ, επίσκεψη Δένδια στις ΗΠΑ, υποταγή στα αμερικανικά σχέδια, κίνδυνοι για τους λαούς απ’ την ελληνο-τουρκική αντιπαράθεση, αντεργατική επέλαση κάτω και απ΄ τον μανδύα της ψευδεπίγραφης «ανάπτυξης», ένταση της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στο λαό.


Η συζήτηση εστίασε στη συνέχεια σε πιο συγκεκριμένα ζητήματα κίνησης της Συνεργασίας (ανάληψη πρωτοβουλιών, απευθύνσεις σε πολιτικές δυνάμεις για κοινή δράση, σχέση της κίνησης πλατύτερων μαζών μ΄ αυτή) όπου εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις. Εκφράστηκε απ΄ όλους η διάθεση να συνεχίσει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία τη δράση της, πέρα απ΄ τις πολιτικές επιλογές και τις διαφοροποιήσεις των δυνάμεων που τη συγκροτούν.

Συμφωνήθηκε και δρομολογήθηκε η παρέμβαση της Συνεργασίας σε άμεσα κινηματικά γεγονότα: Προκήρυξη και συμμετοχή στη διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα απ΄ τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής», προκήρυξη ενάντια στο αντιδραστικό, λεγόμενο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» της κυβέρνησης, παρεμβάσεις και συμμετοχή στη γενική απεργία της Τρίτης 24/9.

Συμφωνήθηκε η Συνεργασία να δει άμεσα και πιο συγκεκριμένα την ανάληψη πρωτοβουλίας για οργάνωση διαδήλωσης ενάντια στην επικείμενη επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας.

Κλήθηκαν επίσης οι τοπικές συνελεύσεις της Συνεργασίας στην Αττική, να συζητήσουν και να παρέμβουν σχετικά με μέτωπα πάλης που έχουν ανοιχτεί στις γειτονιές (Πάρκο Τρίτση, Ελληνικό, Ραφήνα κοκ).