Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ξάνθη: Κάλεσμα για την απεργία της 24/9

Απεργιακή Συγκέντρωση Τρίτη 24/9, 
10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας 

Η 24ωρη απεργία που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μια σειρά άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη (στην οποία αρνήθηκε να πάρει μέρος το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης), θα πρέπει να γίνει ένα βήμα μαζικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης, αφετηρία αγώνων που θα πρέπει να συνεχισθούν και να κλιμακωθούν για να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα. 
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη και το λαό να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ενάντια στη νέα κυβερνητική λαίλαπα που επιβάλλει η ντόπια άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. 

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
• ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
• ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ» 
• ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Και λίγα λόγια για τη συνέλευση: 

Μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ με αιχμή το πολυνομοσχέδιο, η ΛΑ-ΑΑΣ Ξάνθης πραγματοποίησε το Σάββατο 21/9 συνέλευση, στην οποία συζητήθηκε το περιεχόμενο του, η κατάσταση του τοπικού συνδικαλιστικού κινήματος και οι δυνατότητες παρέμβασής μας ενόψει της Τρίτης. Επίσης, ανοίχτηκε το θέμα της αναβάθμισης της επιθετικότητας των ΗΠΑ έναντι του Ιράν, και της ανάγκης να δοθεί μαζική αντιιμπεριαλιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα. Ανάγκη επίσης υπάρχει περαιτέρω παρακολούθησης και εξειδίκευσης της τοποθέτησης και στάσης μας σε ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της Θηλιάς, το προσφυγικό ζήτημα και την εκδήλωσή του στην περιοχή μας κ.α.