Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Με την αλαζονεία του κυρίαρχου του αστικού πολιτικού συστήματος, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην κλιμάκωση της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της υποτέλειας, πατώντας πάνω στο αντιλαϊκό έδαφος που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επικοινωνιακά -δήθεν φιλολαϊκά- ψίχουλα που ανακοίνωσε, όπως π.χ. η ελάχιστη μείωση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ (για όσους βέβαια έχουν ακίνητα), η μείωση του συντελεστή φορολογίας για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος από 1.1.2020 αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο επιχειρείται να καλυφτεί σωρεία αντιλαϊκών μέτρων που θα νομοθετηθούν ταχύρυθμα ή και άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται (π.χ. αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ) .

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε το έργο της με ένα καταιγισμό αντιλαϊκών νόμων, αποφάσεων και ενεργειών όπως η ενίσχυση του αντιδραστικού ρόλου του κράτους («επιτελικό κράτος», κρατική τρομοκρατία), η ένταση της αστυνομικής καταστολής με πρόσχημα την «ασφάλεια του πολίτη», η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ στις Δημόσιες Υπηρεσίες, η κατάργηση της λαϊκής κατάκτησης του πανεπιστημιακού Ασύλου με πρόσχημα την «παραβατικότητα και την ανομία», οι αντιδημοκρατικές αλλαγές στους ΟΤΑ, η επιτάχυνση του ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών και πλούτου (ΔΕΗ, Ελληνικό κλπ.). Ταυτόχρονα -και στέλνοντας το μήνυμα «μηδενικής ανοχής» στα εργατικά δικαιώματα- ήρθε και η κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης» και της «συνευθύνης» αναθέτουσας επιχείρησης εργολάβου και υπεργολάβου απέναντι στην παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων, ώστε να ενισχυθεί η εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση. Δεν έλειψαν ούτε οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την ενίσχυση της καταστολής και του εγκλωβισμού των προσφύγων-μεταναστών σε στρατόπεδα-κολαστήρια, πάνω στη βάση της αντιδραστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας κλπ.

Παράλληλα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήρια υποτέλειας της στις ΗΠΑ και στην ΕΕ:

Στις ΗΠΑ με την άμεση επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Δένδια στις ΗΠΑ, με τη προκλητική αναγνώριση του αμερικανοκίνητου πραξικοπηματία Γκουαιδό στη Βενεζουέλα, με τη δέσμευση της συνέχισης του «στρατηγικού διαλόγου» με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και τη νέα υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

Στην ΕΕ με τις άμεσες συναντήσεις του Κ. Μητσοτάκη με τη Μέρκελ και το Μακρόν και την παροχή αντίστοιχων δεσμεύσεων για την τήρηση της οικονομικής πολιτικής των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που έχουν υπαγορεύσει οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε.

Μόλις δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης με προπαγανδιστικό μανδύα το παραπλανητικό «ανάπτυξη για όλους» κλιμακώνει την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική προτάσσοντας τη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων. Το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θεσμοθετεί δεκάδες μέτρα για την απεριόριστη ληστρική επέλαση των ξένων και ντόπιων «επενδυτών», όπως π.χ. άρση των επιχειρηματικών εμποδίων, απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ανάθεση της «αξιολόγησης» των επενδυτικών σχεδίων σε τρίτους (τράπεζες, ιδιώτες, κ.α.), εκ των υστέρων έλεγχο των δικαιολογητικών, προκαταβολές των κρατικών ενισχύσεων, ενιαίο ψηφιακό χάρτη όλων των γεωχωρικών δεδομένων (όροι δόμησης, αιγιαλός, αρχαιολογικοί χώροι, NATURA, κλπ.), επιχειρηματικά Πάρκα, ενιαία ρύθμιση για κεραίες τηλεπικοινωνιακών μέσων, επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, κλπ.

Παράλληλα, και σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά καίρια τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσα από το «ηλεκτρονικό μητρώο», και το φακέλωμα των εργαζόμενων, χτυπά ανοικτά το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, μέσα απ΄ την «ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη της», αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τις κλαδικές συμβάσεις, προβλέπει κυρώσεις στους δημόσιους υπαλλήλους που καθυστερούν την έκδοση των «επενδυτικών» δικαιολογητικών, εισάγει νέους περιορισμούς για την προσφυγή των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, κ.α.

Κάτω από αυτές τις εξαιρετικές για το κεφάλαιο προϋποθέσεις, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ και Ε.Ε. πανηγυρίζουν, οι ξένοι «επενδυτές» ξεφαντώνουν, η ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη εκφράζει την ικανοποίηση της , οι «αγορές» τρίβουν τα χέρια τους. Ολόκληρο αυτό το εκμεταλλευτικό απαράτ οσμίζεται τα επερχόμενα προνόμια και κέρδη, σε βάρος ενός λαού που για δεκαετίες εμπαίχθηκε, εξαπατήθηκε, παραπλανήθηκε, λεηλατήθηκε από τους βασικούς φορείς της εξάρτησης και της υποτέλειας, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα το ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες της επαυξανόμενης αντιλαϊκής επίθεσης, με τη συνεχώς κλιμακούμενη όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη για την ανάπτυξη της αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού, η ανάγκη για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων μέσα από τη μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Η 24ωρη απεργία που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη θα πρέπει να γίνει ένα βήμα μαζικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης, αφετηρία αγώνων που θα πρέπει να συνεχισθούν και να κλιμακωθούν για να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη να πάρει μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και τις απεργιακές διαδηλώσεις. Καλεί το λαό να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ενάντια στη νέα κυβερνητική λαίλαπα που επιβάλλει η ντόπια άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές.
• ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

• ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ»

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!

• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
16/9/19