Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Χανίων

Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης η παρακάτω προκήρυξη θα μοιραστεί μαζικά στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Χανιά σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 20 και 21 Σεπτέμβρη καθώς και στην πόλη τις επόμενες μέρες...

Την επόμενη Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε ανοικτή σύσκεψη συλλογικότητες - οργανώσεις και αγωνιστές των Χανίων για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά την διάσκεψη της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας που θα γίνει παρουσία του Πομπέο στην Αθήνα στις αρχές του Οκτώβρη (5-6 Οκτώβρη).

Ακολουθεί η προκήρυξη:


ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Αύγουστο μήνα η δραστηριότητα του πεδίου βολής αναστάτωνε καθημερινά ντόπιους και τουρίστες στα Χανιά και λίγο μετά χαμηλές πτήσεις πολεμικών μέσα στην πόλη σκόρπισαν τον πανικό. Θέλουν να μας εθίσουν στις συνεχείς ασκήσεις, στις βολές, στα τερατόπλοια στον κόλπο της Σούδας που θα βαθύνει κ’ άλλο, για να δέχεται πιο άνετα τα δολοφονικά πυρηνοκίνητα. Οι κρότοι και άλλες οχλήσεις που βλέπουμε και ακούμε με τα πολεμικά αεροπλάνα και την όλη δραστηριότητα της βάσης της Σούδας που ενισχύεται συνεχώς, δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες που δε φαίνονται και που υπονομεύουν την υγεία μας. Και ακόμη χειρότερο είναι πως ο τόπος μας εμπλέκεται πλέον ανοικτά στα πολεμικά σχέδια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Ο Μητσοτάκης, μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, πάει στις ΗΠΑ για να διαβεβαιώσει το αδιαμφισβήτητο «ανήκομεν στη Δύση» των δεξιών κυβερνήσεων, το οποίο υπηρέτησε αταλάντευτα και με θέρμη και η κυβέρνηση Τσίπρα. Όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό χρόνια τώρα με τη συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο οξύνει τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη, δηλώνοντας ανοικτό σε τυχοδιωκτισμούς, εφόσον ΗΠΑ- Δύση δώσουν κάποια στιγμή πράσινο φως. Τέτοιας έντασης πολεμικούς κινδύνους έχει χρόνια να ζήσει ο λαός μας. Αυτοί οι κίνδυνοι για όλους τους λαούς της περιοχής μεγαλώνουν, όσο οξύνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός και η μια φωτιά πολέμου διαδέχεται την άλλη.

ΗΠΑ- Ρωσία- Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και Κίνα έχουν σοβαρά επίδικα για τα οποία ανταγωνίζονται στην περιοχή. Άλλωστε και παγκόσμια οι αναταράξεις, γεωπολιτικές, οικονομικές και στη σύμπλεξή τους, είναι απρόβλεπτες με μεγάλη ένταση και κινδύνους για τους λαούς. Όσα ψεύτικα αφηγήματα και αν σερβίρουν φερέλπιδες σαν τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη με την ανάπτυξή τους, δεν κρύβεται πως το σάπιο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα για την εργατική τάξη και τους λαούς διαθέτει πλέον μόνο πόνο, δάκρυα και αίμα. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι λαοί της περιοχής από τον ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων βάζουν σε κίνδυνο την Ειρήνη αυτοί καθαυτοί και εξελίσσονται με τυχοδιωκτικούς όρους στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών από όλες τις μεριές.

Η αστική τάξη ξεκάθαρα και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα δώσει ότι ζητήσουν οι ΗΠΑ μετατρέποντας παραπέρα τη χώρα σε πολεμικό τους ορμητήριο. Αυτό είναι το επίδικο της επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα και της διαδικασίας του δεύτερου γύρου συζητήσεων της λεγόμενης «στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ». Νέα επέκταση των βάσεων σ’ όλη τη χώρα και παραπέρα αναβάθμιση της βάσης διαμάντι όπως λένε τη Σούδα τα γεράκια των ΗΠΑ, προβλέπουν μια σειρά δημοσιεύματα όπως και οι συνεχείς δηλώσεις του πρέσβη Πάιατ. Δεν ξέρουμε αν οι πύραυλοι του Ιράν ή της Ρωσίας (κάτι δήλωσε ο Πούτιν) σημαδεύουν ήδη τη χώρα μας, αλλά όλοι οφείλουμε να ξέρουμε πως οι κίνδυνοι συνεχώς γίνονται μεγαλύτεροι. Τα υποτιθέμενα ανταλλάγματα που διεκδικεί η κυβέρνηση μπορεί να αφορούν την κεφαλαιοκρατία, μα τα μεροκάματα των εργαζομένων θα πέφτουν και το ηλεκτρικό και τα καύσιμα θα ανεβαίνουν συνεχώς για τους ανθρώπους της δουλειάς.

Έχουμε κάθε λόγο να διαδηλώσουμε ξανά και ξανά, να διεκδικήσουμε φωνή και λόγο και ν’ αντισταθούμε στη μετατροπή του τόπο μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Ο Πομπέο και οι συμφωνίες ενίσχυσης της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, είναι ανεπιθύμητοι και εκείνες τις μέρες να διαδηλώσουμε μαζικά συμβάλλοντας στη συγκρότηση του Μετώπου πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

ΧΑΝΙΑ 20-9-19

http://protovouliantistasis.blogspot.com/