Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 31.11.2019

Συνεδρίασε την Πέμπτη 31/11 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συζητήθηκαν πλευρές των διεθνών πολιτικών εξελίξεων (εξελίξεις σε Συρία με παραπέρα εμπλοκή ΗΠΑ-Ρωσίας, κίνδυνοι για τους λαούς, συνέπειες αυταπατών απέναντι σε ιμπεριαλιστές «προστάτες», εξελίξεις σε Βαλκάνια, μετά το βέτο της Γαλλίας στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, εξελίξεις σχετικά με το Brexit, εξεγέρσεις και κινήματα λαών) και των εσωτερικών (ψήφιση του αντιδραστικού «αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου», επίθεση της κυβέρνησης στα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία, ανυπαρξία κινήματος αντίστασης ικανού να αναχαιτίσει την επίθεση).


Η συζήτηση εστίασε επίσης σε ζητήματα που προέκυψαν απ’ την πρόσφατη κίνηση της Συνεργασίας (διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, διαδήλωση υπεράσπισης του κουρδικού λαού και καταγγελίας της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία), όπου εκφράστηκαν διαφορετικές κριτικές.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιήσει η ΛΑ-ΑΑΣ κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα, την Τρίτη 12 του Νοέμβρη, στο Πολυτεχνείο καθώς και να συμμετάσχει με μπλοκ στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για τη επέτειο της εξέγερσης. Τέθηκε επίσης πρόταση ανάληψης κινηματικής πρωτοβουλίας την παραμονή του 3ημέρου, προς το χώρο του Πολυτεχνείου, για την οποία δεν εκφράστηκε συμφωνία.