Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Συγκέντρωση την Παρασκευή 8-11-2019 στις 6:00 μ.μ. στο Ρολόι

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την φασιστική επίθεση με μαχαίρι δυο μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων σε προσφυγόπουλο μαθητή της Α’ Γυμνασίου στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αφού χαράκωσαν τα χέρια του μαθητή τον απείλησαν ότι θα έχει χειρότερα αν συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό. Είναι παράγωγο της αντιπροσφυγικής– αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ πάνω στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιταγές της πολιτικής των ιμπεριαλιστών. Είναι αποτέλεσμα του γενικότερου κλίματος φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, που σπέρνει μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ενθαρρύνει τις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις.


Οι παραστάσεις εκκένωσης καταλήψεων με πάνοπλους αστυνομικούς στα Εξάρχεια, η προβολή των αντιδράσεων ομάδων ακροδεξιών σε πόλεις και χωριά που θα μεταφερθούν πρόσφυγες με την συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ, η παρουσίαση της φασιστικής επινόησης και υλοποίησης «γουρουνοχαράς» στα Διαβατά σαν πάρτι των κατοίκων των Διαβατών, δίνουν άλλοθι για δολοφονίες και επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, πολιτικούς χώρους και αγωνιστές. Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια με τους ακριβοπληρωμένους τηλεαστέρες, η εκκλησία και η ουδετερότητα ή η συμφωνία δημάρχων ενισχύουν τις ρατσιστικές και σωβινιστικές απόψεις και προσπαθούν να διαμορφώσουν τις συνειδήσεις σε εθνικιστική και σωβινιστική κατεύθυνση.

Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ καλεί τον λαό να αντισταθεί στο φασισμό και το ρατσισμό, να σταθεί απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υπηρέτες τους και να μην τους κάνει το χατίρι οργανώνοντας μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Τα δίκια μας και τα συμφέροντά μας είναι κοινά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Τις δουλειές μας τις κλέβει το σύστημα. Τα σχολεία δεν τα στερούν από τα παιδιά μας τα προσφυγόπουλα. Τα δικαιώματα στην περίθαλψη δεν μας τα πετσοκόβουν επειδή ήρθαν οι πρόσφυγες, την ιδιωτικοποιούν οι κυβερνήσεις.

Η πιο χρήσιμη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι να σπάσουμε τον φόβο, να οργανώσουμε κοινές αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με τους πρόσφυγες ενάντια σε αυτούς που με τους πολέμους γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών. Να οργανώσουμε κοινούς αγώνες ενάντια στην εξαρτημένη αστική τάξη, την κυβέρνηση της ΝΔ, τις αντιδραστικές δυνάμεις και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, την ελευθερία μετακίνησης.

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

https://la-aas.blogspot.com/

7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019