Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Όχι στα τερατώδη αντιπροσφυγικά σχέδια της κυβέρνησης!

Ο αγώνας των Ελλήνων εργαζομένων, των προσφύγων και μεταναστών είναι κοινός, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών!

Τη δημιουργία νέων «κλειστών δομών» και «προαναχωρησιακών» κέντρων κράτησης, στα νησιά ή σε ερημικές περιοχές, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προβλέπουν τα νέα σχέδια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Εκεί θα βρεθούν φυλακισμένοι, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες – άνδρες, γυναίκες και παιδιά - προερχόμενοι από χώρες που τους ξεριζώνει ο ιμπεριαλισμός κι ο πόλεμος, σε γιγάντια στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρητικότητας, σύμφωνα με τα σχέδια, 18-25 χιλιάδων.

Ταυτόχρονα, θα ενισχυθεί παραπέρα η στρατιωτική συνοριακή φύλαξη, ενώ με το νέο αντι-προσφυγικό νόμο που πέρασε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, η χορήγηση ασύλου γίνεται πολύ πιο δύσκολη οι χώρες προέλευσης των προσφύγων χωρίζονται σε «ασφαλείς» και «μη ασφαλείς» (!!!), οι διαδικασίες της απέλασης γίνονται ταχύτερες, τους στερείται το δικαίωμα στη δουλειά και τους επιβάλλεται ν’ αποδεχθούν ουσιαστικά το αντιδραστικό «δίλημμα»: ΦΥΛΑΚΙΣΗ Ή ΑΠΕΛΑΣΗ; Εγκλεισμός δηλαδή, σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένοι απ΄ τον ελληνικό λαό, σε συνθήκες τρομοκρατίας και σε συνεχή αβεβαιότητα. Ή απέλασή τους, στις διαλυμένες κυριολεκτικά «χώρες προέλευσης τους», στα μέτωπα του πολέμου και της εξαθλίωσης,αφού η ιμπεριαλιστική ΕΕ, που σε άλλες συνθήκες θα τους αποδέχονταν ως «λεία» καπιταλιστικής υπερεκμετάλλευσης και αιματηρού ξεζουμίσματος, δεν επιθυμεί τώρα άλλες ροές. Εξέλιξη που έχει αποτυπωθεί με την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Την ίδια στιγμή, η πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση, τα κόμματά του, τα ΜΜΕ, προσπαθούν να διοχετεύσουν καθημερινά, στις συνειδήσεις του λαού το δηλητήριο του ρατσισμού. Για να διασπάσουν τους λαούς και να απενοχοποιήσουν το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του, που δημιουργούν καθημερινά χιλιάδες νέους πρόσφυγες και μετανάστες.

Απ’ το μαύρο αυτό «κάδρο», δε λείπουν ούτε οι εκφράσεις της κρατικής τρομοκρατίας (πυροβολισμοί σε σκάφος με μετανάστες, απ΄ το Λιμενικό στη Χίο), ούτε οι επικίνδυνες επιθέσεις δολιοφθοράς σε «κέντρα κράτησης προσφύγων» (Βέροια), ούτε οι φασίζουσες και αισχρές γελοιότητες («γλέντι» στα Διαβατά). Δε λείπει βέβαια ούτε η στάση δυνάμεων σαν το ΚΚΕ, που προβάλλουν ως «απάντηση», όχι την ανάπτυξη ενός διεκδικητικού κινήματος, αλλά μια πρακτική που γίνεται και ουρά της πολιτικής των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων.

Ο λαός μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους κατατρεγμένους λαούς, με τους πρόσφυγες και με τους μετανάστες. Απέναντί τους βρίσκονται κοινοί εχθροί! Οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις, οι κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστές (κύρια ΗΠΑ και ΕΕ), οι πολιτικές τους, ενάντια στο λαό μας και σε όλους τους λαούς - μια πολιτική που ισοπεδώνει δικαιώματα, αλλά και δολοφονεί - ο πόλεμος τους, ο φασισμός κι ο ρατσισμός. Η πραγματική απάντηση βρίσκεται στο ν’ αναπτυχθεί και να δυναμώσει ο αγώνας, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για ζωή και δικαιώματα, για έλληνες και μετανάστες-πρόσφυγες! Να μην περάσουν οι μαύρες, αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα! Να αντισταθούμε στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, στο φασισμό και το ρατσισμό!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!