Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΘΗΝΑ: Κάλεσμα σε σύσκεψη για τη διοργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης

Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί μια νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
Στοχεύει στην απαγόρευση, στη ποινικοποίηση, στη καταστολή και τη διάλυση κάθε μορφής διαμαρτυρίας, επιδιώκει να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θωρακίζει νομικά και κλιμακώνει τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, για να επιβάλει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος.

Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, οι βαριές ποινές και το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλέπει, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη φαρέτρα του αντιλαϊκού νομικού οπλοστασίου του κράτους. Αποτελεί ευθύ χτύπημα και περιστολή στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Μπροστά σε αυτή τη μαύρη αντιδραστική εξέλιξη η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί Οργανώσεις και συλλογικότητες, το Σάββατο 22/2, στις 5μμ, στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια) σε ανοιχτή σύσκεψη για τη διοργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης ως μια πρώτη απάντηση.