Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στα Δυτικά της Αθήνας (Ίλιου-Πετρούπολης-Αγ. Αναργύρων-Καματερού)
Η δράση στις γειτονίες μας

Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το ζήτημα της περίθαλψης για όλο το λαό όπως αυτό τέθηκε στη πανελλαδική σύσκεψη και συγκεκριμενοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της γραμματείας του συντονιστικού, «…ως κυρίαρχο στη φάση αυτή, αναδείχθηκε το μέτωπο της υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού στην Περίθαλψη. Εκφράστηκε η θέληση να συνεχιστεί η κίνηση που έχει ξεκινήσει απ’ τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας πανελλαδικά, στο μέτωπο αυτό, και η επιδίωξη ν΄ αναδειχθεί το ζήτημα μέσα από ανάληψη πρωτοβουλιών και πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ώστε η κίνηση αυτή να πάρει χαρακτήρα καμπάνιας….», πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  • Την Παρασκευή 13/12/13 συμμετείχαμε σε μαζική σύσκεψη φορέων στο Ίλιον με θέμα την Περίθαλψη. Διοργανωτές ήταν 7 απεργοί γιατροί του τοπικού τμήματος του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη τέθηκε το ζήτημα της ανάδειξης του ζητήματος της επίθεσης στην περίθαλψη στην τοπική κοινωνία, χωρίς όμως να προτείνεται κάτι πιο συγκεκριμένο. Στην τοποθέτηση μας πέρα από την άποψη μας για την επίθεση στην περίθαλψης προτείναμε κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία του Ιλίου το Σάββατο 21/12/13, με στόχο το άνοιγμα του ζητήματος στο λαό. Δυστυχώς δεν υπήρξε απόφαση για τη συγκεκριμένη πρότασή μας, αλλά θα υπάρξει νέα συνάντηση την Πέμπτη 19/12.
  • Το Σαββάτο 14/12/13 έγινε μαζική παρέμβαση στην λαϊκή αγορά της Πετρούπολης με την ανακοίνωση της γραμματείας του συντονιστικού.
  • Για το επόμενο Σαββάτο 21/12/13 ορίστηκε μαζική παρέμβαση με την ανακοίνωση της γραμματείας του συντονιστικού στην πλατεία του Ίλιου στις 12:30.
Στη συνέχεια θα γίνει ανοιχτή ολομέλεια του σχήματος, οπού θα εξετάσει:
1. Την καλύτερη δυνατή προώθηση της καμπανιάς για την υγεία, την τακτική λειτουργία του σχήματος
2. Τη δυνατότητα διοργάνωσης ανοιχτής εκδήλωσης στους Αγίους Αναργύρους με διπλό στόχο την ανάδειξη της συγκρότησης της Λαϊκής Αντίστασης –Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στην Περιοχή. Ταυτόχρονα προβολή της επίθεσης στην Περίθαλψη και την ανάγκη μαζικής λαϊκής πάλης υπεράσπισης του δικαιώματος όλου του λάου στην περίθαλψη. Χρόνος για την διοργάνωση του συγκεκριμένου γεγονότος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.